How to Install Java op een Ubuntu-Server

How to Install Java op een Ubuntu-Server


Ubuntu bevat een Java-compatibele runtime standaard. Echter, sommige servertoepassingen moeten Sun's officiële Java runtime-software. Aangezien Sun's Java gesloten-source is, propriëtaire software, Ubuntu doet niet opnemen in de standaard software repositories. Ubuntu biedt echter een aanvullende repository "multiverse," die software die niet in de belangrijkste software repositories vanwege licentie redenen bevat genoemd. Java installeren op een Ubuntu-server door het inschakelen van de multiverse repository, lopende naar de troepenleiding Java pakket installeren en configureren van de Ubuntu server standaard Java virtuele machine.

Instructies

1

Open de software repository configuratiebestand in een teksteditor. Open het bestand in de nano teksteditor met administratieve voorrechten door te typen "sudo nano /etc/apt/source.list" (zonder aanhalingstekens) op de opdrachtprompt en vervolgens druk op "Enter".

2

Bewerk het configuratiebestand van software repository. Verplaats de cursor in de teksteditor van nano omlaag met de pijltoetsen. Zoek een regel die "deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu" begint en eindigt met "universum multiverse." Markeer de "#" aan het begin van de regel met de cursor en uncomment deze regel door op de "Delete"-toets één keer.

3

Staat stellen de multiverse repository. Sla het software repository configuratiebestand door op "Ctrl + O" op uw toetsenbord.

4

Update de pakketlijsten van lokale software. De lijst van de pakketten in de ingeschakelde repositories halen door te typen "sudo apt-get update" achter de opdrachtprompt en druk vervolgens op "Enter."

5

Installeer het pakket Sun Java. Download en installeer Sun's officiële Java runtime door te typen "sudo apt-get install sun-java6-jre".

6

Sun Java inschakelen als de standaard Java runtime. "Sudo update-java-alternatieven - s java-6-zonneschijn" Typ bij de opdrachtprompt en druk op "Enter".

7

Bevestigen dat Sun Java is de standaardinstelling. De standaard weergeven door te typen "java--versie" bij de opdrachtprompt en druk vervolgens op "Enter."

Tips & waarschuwingen

  • Installeren van elke toepassing in Ubuntu's grote software repositories met Ubuntu's "sudo apt-get" software installatieopdracht. Pakket installeren door te typen "sudo apt-get" gevolgd door de naam van een pakket, vervolgens druk op "Enter".
  • Ubuntu's multiversum Java package wordt niet officieel ondersteund en beveiligingsupdates niet ontvangt. Gebruik het met voorzichtigheid.