How to Install Java op een MS Server 2003 R2

How to Install Java op een MS Server 2003 R2


Ontwikkeld door zon, is Java een object-georiënteerde programmeertaal die gebaseerd op de syntaxis van de talen C en C++. Toepassingen die zijn gemaakt in Java worden gecompileerd in class-bestanden die kunnen worden uitgevoerd op elke computer, zolang de Java Runtime Environment (JRE)-software is geïnstalleerd op de machine. Na het downloaden van het installatiepakket JRE van de Java website, is het configureren van het voor gebruik op Microsoft Windows Server 2003-computer een snelle taak.

Instructies

1

Open een browservenster en ga naar http://java.com.

2

Klik op de link "Downloads" op de bovenkant van de pagina. Als Java niet al is geïnstalleerd op de computer die u gebruikt om het bestand te downloaden, klik op de link 'Download handleiding', kies "Download" en sla het bestand op uw computer. Als Java al is geïnstalleerd op de computer, klik op de link 'Alle Java downloads hier', zoek de Windows 2003-versie van de software, klik op de overeenkomstige link "Offline" en sla het bestand op uw computer.

3

Dubbelklik op het installatiebestand van Java om het setup-proces te starten.

4

Selecteer 'Gemiddeld' op het scherm "Setup Type". Bevestig uw keuze, samen met uw aanvaarding van de licentieovereenkomst weergegeven op dit scherm door te klikken op "Accepteren".

5

Installeer Google Toolbar en Google Desktop op het volgende scherm door het controleren van de desbetreffende vakken. Hiermee schakelt u de selectievakjes uitgeschakeld om te voorkomen dat de toepassingen installeren. Klik op "Next" in beide gevallen. Dit scherm verschijnt alleen als Microsoft Internet Explorer de standaardbrowser van uw systeem is.

6

Wachten voor naar de installateur om het installatieproces te voltooien. Een bericht lezen "Installatie voltooid OK" verschijnt op het scherm nadat het proces is met succes voltooid.