How to Install Java 1.5 CentOS

CentOS is een versie van Linux die zijn ontworpen voor enterprise-servers en systemen. Het is gebaseerd op de broncode vrij beschikbaar voor Red Hat Enterprise Linux, hoewel het niet is vrijgegeven of ondersteund door Red Hat. In tegenstelling tot de Red Hat Enterprise Linux, CentOS niet vereisen licentiekosten of ondersteunen van contracten; Dit heeft het een populaire en vrije keuze voor het gebruik van servers die volledig compatibel met RedHat het aanbod zijn gemaakt. CentOS ondersteunt ten volle de veroudering van de Java Runtime Environment (JRE) 1.5 via haar "yum" update utility.

Instructies

1

Log in op uw CentOS-systeem door het invoeren van uw gebruikersnaam en wachtwoord wanneer daarom wordt gevraagd tijdens het opstarten.

2

Typ het commando "sudo yum install java 1.5.0-ibm" in de console. U zal worden gevraagd om het root-wachtwoord van de (administratieve) van de machine.

3

Typ het root-wachtwoord en druk op "Enter". Uw systeem zal haar pakketlijsten bijwerken en beginnen met het downloaden van de Java 1.5-pakket van de yum repository.

4

Druk op "Y" wanneer gevraagd als u wenst om de toepassing te installeren. De console keert terug naar de opdrachtprompt wanneer de installatie is voltooid.