How to Install GMP in Ubuntu

How to Install GMP in Ubuntu


Hoewel Ubuntu wordt geleverd met zijn eigen uitvoering van de GNU meerdere Precision Arithmetic bibliotheek al hebt geïnstalleerd, moet u de nieuwste en meest complete versie van de software, zal u wilt downloaden, compileren en installeren zelf. Het gecomprimeerde GMP-archief bevat alle broncode en configuratie-utilities u nodig evenals een suite van demonstratie programma's u kunnen bouwen om te testen van de bibliotheken.

Instructies

1

Download de laatste stabiele versie van GMP's broncode van de website van de ontwikkelaar via de link gevonden in middelen.

2

Een Terminal sessie starten, het GMP archief van inhoud naar de map die u hebt gedownload te extraheren en vervolgens set de uitgepakte bron code map als uw active directory. Bijvoorbeeld, als u het bestand "gmp-6.0.0a.tar.lz" van de GMP-website hebt gedownload, opent de uitgepakte "gmp-6.0.0" map.

3

Bouw de makefile voor GMP. Het configure script zal uw systeem om te zien dat alle GMP's hardware en software-afhankelijkheden worden bereikt en vervolgens bouwen de makefile die bevat de compiler opdrachten voor het maken van binaire bibliotheekbestanden onderzoeken. Bijvoorbeeld, als u met een nieuwe installatie van Ubuntu werkt, zal het configure script u laten weten dat u moet eerst het installeren van de M4 macro processor. Om te bouwen de makefile, typt u de volgende opdracht bij de MS-DOS-prompt en druk op "Enter:"

. / configure

Als u installeren van de M4 of een andere afhankelijkheid wilt, voert u de ". / configure ' opdracht opnieuw.

4

Bouwen van GMP's binaire bibliotheekbestanden met de opdracht Make. Make compileert en links van alle afzonderlijke onderdelen van de GMP-bibliotheek. "Make" typt bij de opdrachtprompt en druk op "Enter". Compilatie kan een tijdje duren om te voltooien. Bijvoorbeeld, GMP versie 6.0 bestaat uit 2581 afzonderlijke bestanden die pre processen, moeten worden gecompileerd, gemonteerd en gekoppeld.

5

GMP's bibliotheken op uw systeem installeren. Hoewel u GMP als een normale gebruiker compileren kan, moet u toestemming van de wortel en de sudo commando om de bibliotheken te installeren op uw systeem. Typ de volgende opdracht bij de terminal prompt, druk op "Enter", typ uw wachtwoord en druk op "Enter" om te installeren van GMP.

sudo maakt installeren

GMP's bibliotheekbestanden worden opgeslagen in de map usr. De GMP-bibliotheekbestanden die Ubuntu standaard, echter installeert, blijven /usr/lib/i386-linux-gnu / 32-bits systemen of usr/lib/x86_64-linux-gnu / op 64-bits systemen. Als een programma dat u gebruikt moet de versie van GMP u gecompileerd, u zult moeten configureren voor het zoeken naar de bibliotheken in de/usr/local/lib directory in plaats daarvan.

Tips & waarschuwingen

  • Gebruik de opdracht Make GMP verwijderen als u niet dat het wilt beschikbaar systeembrede of u niet langer nodig de bibliotheken at all. GMP's makefile bevat alle informatie nodig netjes zijn om bestanden te verwijderen uit uw hoofdmap. Voor uninstall GMP, verplaatsen naar de map u samengesteld GMP binnen en voert u de volgende opdracht op de terminal prompt:
  • sudo make verwijderen
  • Informatie in dit artikel geldt voor Ubuntu 14.04 trouwe Thargeiten en GMP versie 6.0.0. Procedures variëren met andere versies van Ubuntu of GMP. Het GMP-pakket bevat een "Check" hulpprogramma dat onderzoekt code voor fouten die worden veroorzaakt door de compiler van uw systeem gegenereerde. Voordat u start "make install" en de GMP-bibliotheken toevoegen aan uw productiemachine, voert u de volgende opdracht op de terminal prompt:
  • make check
  • Als geen fouten worden gerapporteerd, kunt u het installeren van GMP.