How to Hide Windows XP en Vista Folders

Als u een computer op het werk of thuis deelt, is er mogelijk mappen die u wilt beschermen tegen ongevallen of verbergen van anderen. Zodra u deze mappen in Windows XP en Vista verbergen, kan niemand verwijderen of een verborgen map openen totdat u onthullen.

Instructies

1

Maak een hoofdmap voor de informatie die u wilt verbergen. Naam van deze map en zet het in een andere map op een locatie die je zeker om te herinneren.

2

Plaatst u de bestanden die u wilt beschermen of verbergen in de hoofdmap. U kunt de gegevens in submappen te maken het gemakkelijk om toegang te ordenen.

3

Sluit de hoofdmap. Het is niet nodig om te verbergen van submappen die in een verborgen map, omdat zodra u de hoofdmap verbergen. Het verbergt alle mappen binnen het zo goed.

4

Klik op "Extra" bij de bovenkant van het venster en selecteer "Mapopties." Kies het tabblad "Weergave". Onder Geavanceerde instellingen het selectievakje "Do niet verborgen bestanden en mappen weergeven". Klik op "Apply" aan de onderkant van het venster. Wanneer u zichtbaar maken een map later wilt, dezelfde stappen maar kiezen voor de optie "Bestanden weergeven".

5

Klik met de rechtermuisknop op de map die u wilt verbergen. Selecteer "Delen en beveiliging" en klik op de "General" tab in de buurt van de onderkant is een sectie kenmerken. Selecteer "Verborgen" en druk op de "Apply" knop aan de onderkant van het venster.

Tips & waarschuwingen

  • De hoofdmap in een andere map die is gelaagd binnen 3 of 4 anderen verbergen. Als u de kolom verbergen in "Mijn documenten", kan iemand openen zonder te veel moeite. Heb je een betere kans van uw verborgen blijven als u moet drie of vier mappen openen voordat u vinden van de verborgen bestanden.