How to: Grafisch voorstellend Calculator Tutorial

Grafische rekenmachines zijn de standaard in veel wiskunde en statistiek klaslokalen en kantoren. De krachtige, hand gehouden rekenmachines kunnen grafiek vergelijkingen en grafieken. Zij kunnen vaak statistische en algebraïsche berekeningen uitvoeren. Als uw grafische rekenmachine een ingebouwde computer algebra systeem heeft, kan het systemen van vergelijkingen en andere complexe algebraïsche functies oplossen. Er zijn honderden grafische rekenmachines op de markt, maar ze hebben allemaal sommige gemeenschappelijke functies. Om te beginnen met behulp van de calculator, vertrouwd raken met de basisfuncties.

Instructies

1

De Y-Editor vinden op uw calculator. De Y-Editor is waar u typt de vergelijkingen die u de grafiek wilt wijzigen. De knop is meestal gekleurd, met de tekst "Y =." Moet u het naar de bovenkant van het toetsenbord.

2

Druk op de "Y =" knop en typt u vervolgens een vergelijking op de eerste regel. Bij het gebruik van de Y-Editor, u verrichten niet nood voor type de "Y =" gedeelte van de vergelijking: die voor u wordt gedaan door de calculator. Bijvoorbeeld, als u wilt grafiek van Y = x + 2, type "x + 2" in de Y-editor. Als u een tweede vergelijking grafiek wilt, drukt u op de pijl-omlaag verplaatsen naar de tweede lijn en typt u vervolgens in een andere vergelijking.

3

Druk op de knop "Grafiek". De knop grafiek moet zich bevinden in de buurt van of naast de Y = knop. Wanneer u op de knop drukt, zal de calculator uw vergelijking op het grafische scherm grafiek. Als u de grafiek niet ziet, controleert u uw instellingen in het venster. Druk op de toets "Venster" of "Win"; u kan hebben aan pers een "2de" of de "Shift" toets op sommige rekenmachines voor toegang tot zowel de grafiek als het venster of Win sleutel. Controleer dat uw instellingen in het venster zinvol zijn voor uw grafiek. Bijvoorbeeld, als u zijn grafisch voorstellend de functie y = x ^ 7, zult u willen hebben van een venster voor x van tussen -2 en 2 om te zien van de grafiek. Typ "-2" in "Xmin" en "2" in "Xmax." Gebruik de pijltoetsen om naar boven en beneden het scherm naar de gegevens invoeren.

4

Vind de "Trace"-toets op je grafische rekenmachine. De "Trace"-toets zal plaats de cursor op de grafieklijn wanneer u de toetsen pijl-links of rechts, de cursor over de grafiek, zodat u kunt zien zal traceren x en y locaties voor elk punt op de grafiek. Als u hebt twee grafieken tegelijk uitgezet, gebruik het op en neer pijltoetsen om te schakelen tussen grafieken.

Tips & waarschuwingen

  • Zoek online naar de website van de fabrikant. Meest grafische rekenmachines fabrikanten hebben websites instellen voor hun rekenmachines met tutorials, downloads en discussie forums voor uw specifieke model.