How to Get Rid van Spyware op een Mac

Macintosh-computers zijn bekende beschermd worden tegen malware en virussen. Werkende systemen van Mac hebben een reputatie voor de veiligheid en stabiliteit, en Apple is waakzaam over het vrijgeven van gratis updates voor de uitroeiing van nieuwe virussen.

In feite, bestaat er geen als Mac spyware. Spyware wordt uitsluitend geschreven over Windows-besturingssystemen. Er zijn bedrijven die Mac-specifieke Spywareverwijdering tools en diensten te aan nietsvermoedende Mac-gebruikers verkopen, maar niet het aas te nemen. Spyware is een PC-slechts probleem.

Dat gezegd zijnde, is geen enkel systeem onkwetsbaar voor alle malware. Cross-platfomapplicaties zoals Internet Explorer en MS Office kunnen bugs in uw Mac OS introduceren. Maar er zijn dingen die u nemen kunt om de veiligheid te intensiveren. Volg de eenvoudige stappen hieronder om uw Mac beschermen tegen malware.

Instructies

1

Nooit download geen bestanden of programma's die u niet zeker bent over terwijl Macs niet daadwerkelijk uitvoeren de uitvoerbare bestanden (.exe-bestanden) die vaak spyware, adware en andere virussen bevatten zijn ingesloten in andere bestandstypen. Bij het downloaden van een bestand of programma, zorg ervoor dat de bron is beveiligd en de site is gerenommeerde.

2

Gebruik Mac-vriendelijke webbrowsers. Internet Explorer was ooit de steunpilaar zelfs voor Mac-gebruikers, maar het wordt niet langer ondersteund voor de Mac en het is kwetsbaar voor virussen. De Safari-browser die kwam als onderdeel van de uw OS is een uitstekende keuze, zoals Firefox en Opera browsers.

3

Beveilig uw onmiddellijke boodschapper. De meeste IM-programma's hebben verschillende niveaus van privacy filters. U wilt instellen op een vrij hoge instelling waarmee u alle gebruikers die proberen om u te contacteren voor de eerste keer het scherm. En nogmaals, download geen bestanden of afbeeldingen tenzij u zeker weet dat ze afkomstig zijn uit een veilige bron.

4

Beveilig uw e-mailadres. Gebruik de bovenste laag van spam filtering beschikbaar op uw e-mailprogramma. Nooit download bijlagen tenzij u de bron vertrouwt en weet wat de bijlage bevat. En terwijl het lijkt een drastische stap, is het een goed idee om het uitschakelen van de beelden, die ingesloten malware kunnen bevatten.

5

Turn off/uitschakelen alle macro's die u gebruikt in MS Office, wanneer u zijn het openen van bestanden die u niet zelf hebt gemaakt. Het gaat hierbij om bestanden via e-mail naar u verstuurd of gedistribueerd via een netwerk. Zelfs als u de bron vertrouwt, kunt een bestand dat is gemaakt op een Windows OS systeem virussen overbrengen naar uw Mac.