How to Get Rid van een Online melding van een virusscan

How to Get Rid van een Online melding van een virusscan


Het is gek, en kan worden destructief voor uw computer. U klikt op een website, en in plaats van de dagelijkse krantenkoppen, u worden genomen om een schermvullende VirusScan die ziet er echt en vertelt u dat uw systematiek zit op de rand van mislukking. Het toont u verschillende "infecties" en dringt er bij u nu uw systeem schoon te maken. Malware zwendel uitzien groeien omvattender als zij richten de banner-advertenties van gerenommeerde sites en probeert over te nemen over uw computer. In 2009, werden msnbc.com, Yahoo en huffingtonpost.com alle getroffen, dus het is niet alleen de schimmige sites die een probleem kunnen zijn.

Instructies

1

Klik om het even wat niet. Als je geluk te hebben struikelde over een van deze oplichting maar u om het even wat niet hebt gedownload, kan worden ergens in de pagina te klikken de download gestart. Zelfs niet proberen om uw browservenster te sluiten, en zeker niet meenemen de optie "Blijven zonder bescherming" in de dialoog als het wordt aangeboden. De pop-up die u ziet is niet echt een pop-up, en het komt zeker niet van uw computer.

2

Het hele ding, met inbegrip van het gif dat eruit als een wezenlijk VirusScan ziet, is één van de pagina, en ergens op te klikken voert een download. Deze pagina ziet er overtuigend zelfs voor savvy gebruikers.

3

Druk op CTRL + ALT + DEL. U kunt de toetsen opnieuw en opnieuw opstarten uw computer, of het Taakbeheer openen door te klikken op "Taakbeheer starten" in de dialoog die wordt weergegeven. Als u werk hebben opgeslagen, maar u niet wilt afsluiten, Taakbeheer openen en sluiten van de browser vanaf daar met markeren in de lijst en het selecteren van "Proces beëindigen."

4

Open de browser. U bent waarschijnlijk genomen zullen worden gelijk terug naar de nep pagina. Elk werk dat u hebt geopend op het bureaublad dan het afsluiten van uw computer opslaan. Wanneer u back-up, open de browser die u gebruikt en ga naar het optiemenu. Wis de geschiedenis van de browser en verwijder alle tijdelijke internetbestanden en cookies. Voor Internet Explorer doen u dit via het tabblad "Algemeen" in de dialoog "Internetopties". Firefox, ga naar het tabblad "Beveiliging" in het "Options"-dialoog.

5

Niet terugkeren naar de laatste bevindt die u alvorens het kapen bezocht. De grote sites die werden geslagen met deze zwendel in 2009 nog steeds problemen voor het grootste deel van een dag.

6

Download een malware detectie en verwijdering tool. Uw antivirussoftware kunt vinden sommige spyware en malware, maar tenzij u de volledige versie van de Internet Security hebt, afzonderlijke hulpprogramma's gebruiken om doeltreffend te bestrijden dit soort trojan. Vergeet niet dat u alleen maar omdat je zag de valse waarschuwingen niet noodzakelijkerwijs zijn besmet. Als u om het even wat niet klikt, bent u waarschijnlijk prima, maar een goede malware detection tool zoals Malwarebytes nog steeds noodzakelijk is.

7

Voer uw malware en virus scans om ervoor te zorgen dat u vrij van infecties bent. Als u een trojan vindt en u vermoedt dat het kwam uit de nep virus waarschuwing, kan het moeilijk zijn om zich te ontdoen van. Malwarebytes kan vragen dat u uw computer opnieuw moet opstarten om de infectie volledig te verwijderen. Het is ook een goed idee om te doen uw scans in de veilige modus, omdat veel trojans een stukje van zichzelf in de systeembestanden, insluiten zodat ze kunnen worden gerepliceerd nadat het belangrijkste uitvoerbare bestand is verwijderd.

Tips & waarschuwingen

  • Antivirus software is niet genoeg om het beschermen van uw machine. Een goede AV programma gecombineerd met een anti-spyware/anti-malware gereedschap en een optimizer die worden opgelost met registerverwijzingen (infecties vervuilen het register met instructies) is de weg te gaan.