How to Get Rid van een DNS-wisselaar

DNSChanger, ook bekend als Alureon, is een Trojan virus die kunt uw Internetinstellingen wijzigen en u omleiden naar schadelijke websites of onderscheppen van uw persoonlijke gegevens als u het via het Internet verzendt. Zoals met alle virussen, kan een gerenommeerde anti-virus programma te installeren en activeren van uw Windows firewall helpen voorkomen dat uw computer tegen infectie door DNSChanger. Echter, als dit virus heeft al uw systeem geïnfecteerd, kunt u het verwijderen met behulp van een malware verwijdering applicatie.

Instructies

1

Download en installeer een hulpprogramma voor het verwijderen van malware of gratis anti-virus programma zoals Microsoft Security Essentials, Microsoft Malicious Software Removal Tool of AVG Anti-Virus Free Edition (zie bronnen).

2

De anti-virus of malware removal tool starten en klik op de knop "Update" of volg andere aanwijzingen voor het bijwerken van de virusdefinities naar de nieuwste versie.

3

Klik op de "Scan" knop en selecteer de optie voor het uitvoeren van een volledige scan van uw systeem. Het programma scant uw computer en verwijdert alle exemplaren van het DNSChanger-virus.

Tips & waarschuwingen

  • DNSChanger, kan dit gevolgen hebben voor uw instellingen voor dynamische naamserver of DNS, bent u in een omgeving met een statische IP. Controleer de geldigheid van deze instellingen in de opties van uw lokaal gebiedsnetwerk, LAN, adapter.
  • DNSChanger misschien enkele van uw stuurprogrammabestanden, corrupte dwingt u om die bestanden met behulp van de Herstelconsole opnieuw te installeren.