How to Force uw Router om statische DNS gebruiken

Voordat u op het Internet surfen kunt, moet uw computer een geldig IP-adres dat is toegewezen door uw Internet Service Provider (ISP). In de meeste gevallen ontvangen gebruikers een dynamisch IP adres, of een die verandert telkens wanneer ze verbinding maken. Dynamische IP-adressen zijn prima voor de meeste gebruikers die niet hoeven toegang krijgen tot hun computers wanneer weg van huis of op kantoor. Echter, wilt u host een webserver op uw netwerk of toegang tot een bepaalde computer, moet u aanvragen een statisch IP-adres, of een die nooit verandert, van uw ISP. Zodra u het statische IP-adres hebt, moet u uw router opnieuw configureren voordat u kunt verbinden met het Internet of op uw netwerk inbellen.

Instructies

1

Start een webbrowser op uw computer. Voer het IP-adres voor de admin loginpagina voor uw router in de adresbalk. Op veel routers, is het IP-adres gebruikt voor toegang tot de adminpagina "192.168.1.1," "192.168.0.1" of iets dergelijks. Als u niet zeker van het admin-IP-adres voor uw router bent, verwijzen naar de gebruikershandleiding of handleiding.

2

De administrator-console voor uw router met admin gebruikersnaam en wachtwoord inloggen.

3

Klik op de "Setup" of "Configuratie" link of het tabblad in de beheerconsole. Klik op de 'Internet Setup,' "IP Configuration," "IP Settings" of andere soortgelijke verbinding.

4

Klik op en de "Statische IP" link of de optie inschakelen.

5

Voer het statisch IP-adres aan u is toegewezen door de Internetprovider in het veld "Internet IP-adres" of "Statisch IP-adres". Voer het subnet mask IP-adres aan u is toegewezen door de Internetprovider in het corresponderende veld.

6

Voer het IP-adres van de default gateway aan u toegewezen worden de ISP in het veld met de label "Standaard-Gateway."

7

De primaire DNS-adres invoeren van de ISP in de "DNS 1" of "Primaire DNS Server" veld. Voer het adres van de secundaire DNS IP in de "DNS-2" of "Secundaire DNS-Server" veld.

8

Klik op "OK" of "Opslaan" opslaan op opslaan op de wijzigingen in de configuratie van uw router. Klik op de "Reboot" of "Opnieuw opstarten"