How to Fix overbelichting in Gimp

How to Fix overbelichting in Gimp


GIMP (GNU Image Manipulation Program) biedt de mogelijkheid van het bewerken van afbeeldingen en grafieken door kleuren, belichting en helderheid aan te passen. De software biedt net als de meeste beeldbewerkings-programma's, potlood, pen- en Penseelinstellingen tools die u gebruiken kunt voor het toevoegen van decoraties. Als u wenst te verbeteren van een overbelichte foto met behulp van GIMP, kunt u de helderheid, verminderen het toevoegen van een dubbele laag met een hogere dekking of gebruik de auto-niveau's-gereedschap om de hoogtepunten en schaduwen op weg naar de juiste belichting.

Instructies

1

Dubbelklik op het pictogram van de GIMP het programma openen. Klik in het menu "Bestand", en dan scroll naar "Open." Selecteer de afbeelding die overbelicht door markeren en druk op 'OK'.

2

Klik op het menu "Extra". Selecteer "Kleur Tools" gevolgd door "Niveaus." Vink het vakje naast "Auto", en druk vervolgens op "Oke". Dit corrigeert de blootstelling met behulp van de auto-niveau's-gereedschap. Bent u ontevreden met de correctie, klik op het menu "Bewerken" en scroll naar "Ongedaan maken."

3

Open het menu "Extra" door te klikken op "Tools." Ga naar "Kleur Tools" en selecteer "Helderheid Contrast." Te verlagen door de "Helderheid" schuifregelaar naar links te verplaatsen.

4

Ga naar het vak "Layers". Klik met de rechtermuisknop op de laag met een adellijke titel "Achtergrond." Ga naar "Laag dupliceren", en vervolgens de juiste muisknop loslaat.

5

Klik op de "Mode" drop-down menu en selecteer "Multiply".

6

Sleep de schuifregelaar "Dekking" naar rechts om de helderheid van de afbeelding toeneemt.

Tips & waarschuwingen

  • GIMP werkt met afbeeldingen van het TIFF, JPEG, GIF, PNG en PSD.