How to Fix een Laptop toetsenbordHoewel met een laptop zeker handig is, de alles-in-één perifere regeling (muis, toetsenbord en luidsprekers) individuele reparaties kan bemoeilijken, en een niet-werkende toetsenbord kan ruïneren de waarde van het gehele pakket. Er zijn echter enkele praktische stappen die u nemen kunt om te herstellen van een laptop toetsenbord.

Instructies

1

Oorzaak van het probleem. Als u een toets op het toetsenbord van de laptop indrukt, het vast komen te zitten? De computer reageert uw input? In bijna alle gevallen, zal de oplossing liggen in de openstelling van uw notebook toetsenbord. Echter, om te voorkomen dat extra werk, drukt u elke (doe dit in een tekstverwerkingsprogramma) en zien welke toetsen worden beïnvloed. Als elke één toets op een toetsenbord niet reageert, moet u wellicht een softwarekwestie, die gespecialiseerde hulp vereisen.

2

Reinig het gebied rond de sleutels die niet werken. Een vochtige, pluisvrije doek moet worden gebruikt voor het reinigen van het oppervlak van de toetsen waarin dit probleem optreedt. Als u sleutels hebt geplakt, kunt een Q-tip schoon onder hen, maar wees voorzichtig niet te wrikken van de toetsen, omdat dit leiden verdere schade aan uw toetsenbord tot kan.

3

Verwijder de sleutels die niet werken. Hiervoor grijpen sommige vingernagel tondeuse en trekken uit de haak-achtige vingernagel schonere extensie. Gebruik de kleine haak om voorzichtig optrekken de sleutel, die een opvouwbare kunststof scharnier (algemeen bekend als een belangrijke vazal) evenals een klein rubberen circulaire stuk zal blootstellen. Zachtjes lift zowel van deze stukken uit het toetsenbord.

4

Veeg de toetsenbord sensoren schoon met een droge doek. De sensoren zijn de kleine zilveren folie-achtige strips die u zien nadat uw belangrijke onderdelen zijn verwijderd. Wees heel voorzichtig vegen dit beneden--als ze zijn beschadigd, zijn ze erg duur om te vervangen. Gewoon voorzichtig deppen het met een droge, pluisvrije doek om eventuele stof/kruimels/deeltjes, die de functionaliteit van uw toetsenbord storen. Bevochtig de doek met water of schoonmaak oplossing, niet als dit het risico op schade verhoogt.

5

Monteer en vervangen de sleutels. Gewoon passen de belangrijkste vazal als goed het rubber stukje samen in de manier waarop u vond ze en druk stevig op de belangrijkste GLB terug op zijn plaats.

6

Test uw toetsenbord. Open een tekstverwerkingsprogramma en u drukt op de toetsen vervangen. Als ze nog steeds niet werkt, herstelpunt probeer de computer opnieuw opstarten, of het activeren van een systeem (om ervoor te zorgen dat het probleem niet software-gerelateerd is). Als het toetsenbord nog steeds niet werkt is, kunt u om na te denken over het nemen van de computer naar een reparatiewerkplaats of het helemaal vervangen. (Toetsenbord reparaties zijn erg duur.)