How to Fix een Laptop probleem: het toetsenbord & muis stoppen met werken

How to Fix een Laptop probleem: het toetsenbord & muis stoppen met werken


Toetsenbord en muis kunnen zich problemen voordoen in een laptop te allen tijde en dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat er eigenlijk een probleem met de hardwareapparaten is. Het probleem kan worden veroorzaakt door softwareconflicten met andere programma's of updates. Het kan ook worden veroorzaakt door een virus bemoeien met het toetsenbord en stuurprogramma's. Software of besturingssysteem problemen controleren alvorens uw laptop om te controleren van de apparaten uit elkaar te nemen.

Instructies

Software

1

Het analyseren van uw gebruik van de computer voordat de touchpad en toetsenbord werkt niet. Verwijder eventuele updates of programma's die u hebt geïnstalleerd die zou kunnen hebben veroorzaakt het probleem. Ga naar het menu "Start" en selecteer "Control Panel". Kies "Programma's" en wacht op het venster van de geïnstalleerde programma's om op te duiken.

2

Selecteer de Windows update- of programma die u laatst hebt geïnstalleerd en klik op de optie "Verwijderen". Wacht tot het programma te verwijderen. Start de laptop op en zien of het toetsenbord en de muis werken. Download of plaatst u de installatieschijf en installeer het programma opnieuw. Corrupte bestanden kunnen interferentie met de stuurprogramma's voor deze apparaten hebben veroorzaakt.

3

Ga naar "Start" en "Control Panel" weer open. Klik op "Systeem" en selecteer de "Device Manager" tab. wachten voor de lijst met geïnstalleerde apparaten wilt weergeven. Klik op het touchpad-stuurprogramma en kies stuurprogramma "Bijwerken". Toestaan dat de computer het stuurprogramma vinden op het systeem en opnieuw installeren. Doe hetzelfde voor het stuurprogramma voor het toetsenbord.

4

Klik op het pictogram van uw antivirus in de bodem juiste taakbalk (naast de tijd). Zoek en klik op de optie "Scan". Kies de "C:" drive om te scannen. Alle geïnfecteerde bestanden die de antivirus vindt in quarantaine plaatsen of verwijderen. Download een gratis antivirus als uw computer nog niet geïnstalleerd. Scan de computer na de installatie. Controleren om te zien of de muis en het toetsenbord werken.

5

Afvoer al de kracht van de laptop. Uitschakelen van de laptop en koppel alle kabels los van de computer. Verwijder de batterij en druk op de knop "Power" gedurende vijf seconden. Plaats de batterij en kabels. Zet de laptop en zien als uw touchpad en toetsenbord goed functioneren.

Hardware

6

Uitschakelen van de laptop en verwijder de batterij en alle kabels.

7

Plaats het platte blad van een precisie-schroevendraaier in de bovenste kunststof plaat boven het toetsenbord. De plaat uit zachtjes pop. Verwijder de Phillips schroeven aan het toetsenbord op de laptop. Til de bovenste hoeken van de laptop en kijk naar de gegevensverbinding van de kabel met het moederbord.

8

Controleer voor een losse verbinding. Til het beveiligen plastic lipje iets om de kabel vrij te geven. Reinig de pinnen van de kabel met een wattenstaafje en isopropyl alcohol en vervang de kabel. Beveilig het plastic lipje. Doe hetzelfde voor de datakabel van de touchpad.

9

Plaats de batterij en de stekker uit het stopcontact. Controleer als het toetsenbord en de touchpad werkt.