How to Fix een gekaapte Internet Explorer 7Een computer die is geïnfecteerd met spyware vaak begint met Internet Explorer. Een gekaapte browser kan worden doorzeefd met pop-ups, ongewenste werkbalken en homepage instellingen gewijzigd. Controle van uw browser en uw computer herwinnen door het scannen van uw computer op schadelijke bedreigingen en herstellen van de schade aan uw systeemregister.

Instructies

1

Voer een "Full System Scan" met uw favoriete antivirus software. Als u geen antivirusprogramma geïnstalleerd hebt, voert de gratis AVG Antivirus als software die een vergoeding draagt. Het verwijderen van alle gedetecteerde virussen.

2

Voer een "volledig aftasten" van uw favoriete anti-spyware software. Lavasoft biedt een gratis versie van hun Ad-Aware suite die de baan gedaan krijgt. Geen sporen van spyware of adware in quarantaine plaatsen of verwijderen.

3

Downloaden HijackThis, een tool die analyseert en herstelt u schade aan uw systeemregister van schadelijke software.

4

Open HijackThis en selecteer "Scannen". HijackThis scant uw computer en verslag van gedetecteerde wijzigingen in uw systeem.

5

Bekijk de geretourneerde resultaten en selecteer "Fix gecontroleerd" om hen terug te keren naar hun oorspronkelijke staat. Als u niet zeker bent van wat je op dit punt doet, slechts de resultaten die betrekking op Internet Explorer hebben te selecteren. Na vaststelling, herstarten uw computer en uw Internet Explorer moet worden teruggestuurd naar de standaardstatus.

Tips & waarschuwingen

  • Uw antivirus- en anti-spyware programma's uit te voeren real-time bescherming, zodanig configureren dat ongewenste wijzigingen of kwaadwillige bedreigingen worden onmiddellijk gedetecteerd.
  • Vermijd installeren onbekende werkbalken in Internet Explorer. Deze werkbalken zijn vaak doorzeefd met spyware en adware die uw browser en computer kan overnemen.