How to Fix een gekaapte Draadloze Router op een Mac

How to Fix een gekaapte Draadloze Router op een Mac


De draadloze router van de computer is kwetsbaar voor gekaapt door niet-geautoriseerde computers als de router niet een veilige WEP-sleutel hoeft of de sleutel wordt gegeven aan iemand zonder uw toestemming. Dientengevolge, kan de gebruiker verbinding maken met uw netwerk en uploaden van schadelijke software, toegang tot gedeelde bestanden van de computer of toegang tot illegale sites via de Internet-verbinding. Hoewel de AirPort-configuratieprogramma u de draadloze router te resetten kunt, wijzigt de kaper meestal van de router wachtwoord als u wilt u vergrendelen uit. Een factory reset van de draadloze router herstelt de instelknop van de inrichting en kunt u maken van een nieuw profiel voor de router om betere bescherming te bieden.

Instructies

1

Verwijder het netsnoer uit het AirPort-basisstation voedingspoort.

2

Sluit het scherpe uiteinde van het potlood tegen de reset-knop van de luchthaven, gelegen aan de achterzijde van het apparaat. Blijven de knop ingedrukt te houden totdat het basisstation lampje snel knippert.

3

Laat de knop los en sluit het netsnoer weer aan op het basisstation.

4

Klik op het menu Ga naar op de bovenkant van het bureaublad en klik op "Programma's." Dubbelklik op "Hulpprogramma's" en "AirPort-configuratieprogramma."

5

Klik op "Configureren" en maak een nieuwe naam voor het netwerk. Maak een wachtwoord dat uit letters en cijfers bestaat en opnieuw het wachtwoord in het Bevestigingsveld.

6

Klikt u op "Voltooien" om het installatieproces van het netwerk af te handelen.