How to Fix een DSL-Modem

How to Fix een DSL-Modem


Het is een van de valkuilen van on line werkt--je halverwege controleren van uw e-mail of werken aan een project, wanneer uw Internet-verbinding mislukt. DSL-modem van uw computer is waarschijnlijk te wijten. De eerste plaats om te beginnen met zoeken voor een snelle oplossing is met uw modem verbinding; Nadat u hebt gecontroleerd, kunt u beginnen om te zoeken naar grotere problemen met de modem zelf.

Instructies

1

Kijk naar de / uit-lampje op de modem. De locatie en de kleur van dit licht kunnen variëren afhankelijk van welk model en de internetprovider u gebruiken; voor AT & T DSL-modems, dit is een geel-groene lampje op de voorkant van het apparaat. Als het licht uitgeschakeld is, is mogelijk van het apparaat verbinding met de bron van macht te wijten. Controleer of het netsnoer is verbinden met de eenheid alsmede over de macht bron om ervoor te zorgen dat deze volledig wordt ingevoegd. AT & T raadt u aan uw DSL-modem inpluggen rechtstreeks in een stopcontact, in plaats van een overspanningsbeveiliging.

2

Controleer de verbindingen tussen de modem en de computer. Deze verbindingspoorten bevinden zich op de rug van de modem en de computer toren op de meeste modellen. Zoeken naar twee dingen: eerste, die de kabels volledig zijn ingevoegd in de havens en ten tweede, dat ze de juiste poorten zijn ingevoegd. Dit is vooral belangrijk op uw computer toren, zoals meerdere poorten verwarring leiden tot kunnen. Ook zoekt versleten of gebarsten kabels, die ook uw internetverbinding kunnen onderbreken.

3

Reset uw DSL-modem door te drukken op de "Reset" knop op de eenheid--meestal op de achterkant, maar dit kan ook variëren afhankelijk van het model. Niet alle modems van DSL wellicht deze knop.

4

Opnieuw opstarten uw computer te krijgen om te herkennen van de DSL-modem. De computer volledig uitschakelen, waardoor selecteren de "Shut Down" optie, in plaats van "Switch gebruikers" of 'Opnieuw opstarten'. 30 tot 60 seconden wachten voordat de computer weer inschakelen. U kunt ook opnieuw instellen van uw modem terwijl de computer is uitgeschakeld, terwijl tegelijkertijd tijdelijk van de macht bron verbreken.

5

Controleren of uw computer herkent de DSL-modem. Klik op de "Start" of "Menu" knop op uw computerscherm, en selecteer het tabblad "My Computer" en selecteer de optie "Eigenschappen". Zoek naar de knop welk says "Hardware" en tweevoudig tikken daarop. Klik op de knop "Apparaatbeheer"; Dit zal u vertellen of u de modemstuurprogramma's correct hebt geïnstalleerd op uw computer. Dit is waarschijnlijk niet het probleem als u hebt gebruikt dit DSL-modem op deze computer eerder, maar kan worden het probleem als het is de eerste keer dat je heb geprobeerd aan te melden op een computer met behulp van deze DSL-modem.

6

Installeer opnieuw het stuurprogramma op uw computer. Raadpleeg uw computer en uw modem gebruikershandleidingen voor model-specifieke instructies over het installeren van de hardware.

7

Neem contact op met uw Internet-Provider om te controleren dat uw internetdienst is geactiveerd. Zelfs met alle apparatuur goed werkt, een niet geactiveerde abonnement zal voorkomen dat u aanmelding op het Internet.

Tips & waarschuwingen

  • Raadpleeg uw ISP over DSL modemproblemen dan die beschreven. In veel gevallen, kan uw ISP worden bereid of verantwoordelijk ter vervanging van uw modem zonder kosten voor u.
  • Probeer niet te rewire een DSL-modem zelf. Meeste ISP verhuren--in plaats van te verkopen--DSL-modems aan klanten, wat betekent dat u niet de eigenaar van uw toestel en niet bent gemachtigd om reparaties.