How to Fix de woordenlijst in Microsoft WordEen corrupte Microsoft Word-woordenboek niet alleen crasht het programma, het onderbreekt u wanneer u probeert voor het opstellen van een brief, memo of ander document. Een corrupte woordenboek is te wijten aan een aantal factoren, waaronder het niet afsluiten van Word goed, een virus verpesting naar de configuratiebestanden of een onvolledige verwijdering van een eerdere versie van Microsoft Word. U kunt de woordenlijst vanuit Word oplossen en overdracht van termen die zijn opgeslagen in het oude woordenboek naar het nieuwe bestand.

Instructies

Hernoemen van het corrupte woordenboek

1

Open Microsoft Word, als deze is gesloten.

2

Klik op de 'Tools' en 'Opties'. Klik op het tabblad "Spelling & grammatica".

3

Klik op "Aangepaste woordenlijsten". Klik op van de computer de naam van de woordenlijst onder de kop "Lijst van woordenlijsten." Hier ziet u het mappad voor uw woordenboek.

4

Noteer het pad van de map op een stuk papier. Klik op "Annuleren", "Close" om te sluiten van het dialoogvenster 'Opties'.

5

Sluit Word. Klik op 'Start', 'Mijn Computer'. Klik op het stationspictogram "C:\".

6

Navigeer naar de pad van de map die u hebt opgeschreven in stap 4. Klik met de rechtermuisknop op de naam van de woordenlijst. Selecteer "Rename".

7

Voer "custom.old\" in het vak gemarkeerde bestandsnaam. Druk op de toets "Enter"- of "Terugkeer" op uw computer toetsenbord.

Een nieuwe woordenlijst maken

8

Open Microsoft Word.

9

Klik op de 'Tools' en 'Opties'. Klik op het tabblad "Spelling & grammatica".

10

Klik op "Aangepaste woordenlijsten". Klik op de naam van de woordenlijst onder de kop "Lijst van woordenlijsten." Klik op "Verwijderen".

11

Klik op "Nieuw". Typ een naam voor de nieuwe woordenlijst in het vak "Bestandsnaam". Klik op "Opslaan".

12

Klik op 'OK'.
Klik op "OK" om te sluiten van het dialoogvenster openen.

Woorden toevoegen aan de nieuwe woordenlijst

13

Klik op 'Start', 'Mijn Computer'. Klik op het stationspictogram "C:\".

14

Navigeer naar de pad van de map die u hebt opgeschreven in stap 4 in de sectie "Hernoemen the Corrupt Dictionary". Klik met de rechtermuisknop op de naam "custom.old".

15

Selecteer "Rename". Voer "custom.txt" in het gemarkeerde vak. Druk op "Enter" of de "Return".

16

Ga terug naar Word.
Klik op "Bestand", "Open." Ga naar het pad van de map met het bestand "custom.txt" en dubbelklik op de naam van het bestand om het te openen.

17

Pers 'F7' te activeren de spell check utility. Klik op de knop "Toevoegen aan woordenboek" de woorden uit het oude woordenboek toevoegen naar uw nieuwe.

Tips & waarschuwingen

  • Zodra u hebt toegevoegd de woorden uit het oude woordenboek, navigeer naar de map met het bestand "custom.txt" en wegvagen naar de vijl of bewaar het in de map voor het geval dat problemen in de toekomst ontwikkelen.