How to Fix de gevreesde "Afval Tank gevuld" foutmelding voor uw Canon Printer

Een van de engste berichten dat de eigenaar van een printer van zijn/haar printer ontvangen kan is het "Afval inkt Tank Full" bericht! De printer stopt met werken en u zitten afvragen, "Wat moet ik nu doen?". Als u uw printer maker's help belt, en u niet meer onder garantie bent, zullen ze je vertellen dat heb je twee keuzes; u kunt gaan en krijgen een nieuwe printer, of een servicecenter te nemen en voor een $100 + krijgen vaste. De meeste eigenaren Neem optie #1, en een andere prima printer wind in de dump!

Laten we begrijpen onmiddellijk een belangrijke feit, er is geen inkttank vervangen in uw printer! Alle printers verzenden dat alle afvalinkt aan de politieregisters aan de onderkant van de printer. Niet alle uw inkt is opgebruikt op uw afdrukken en foto's - veel van het is overmatige spray of de overmaat gebruikt in printkop priming vóór, en schoonmaken en afvegen na, een afdruktaak is voltooid. Ja, er is een heleboel inkt daar beneden!

Kan de eigenaar van een printer positiebepaling zulks werkstuk thuis? Nou, het antwoord komt in twee delen, de eerste is gemakkelijk, en wordt beantwoord door de onderstaande procedures - de teller afval inkt kan eenvoudig opnieuw instellen, en uw printer zal opnieuw beginnen met afdrukken. Het tweede deel van het antwoord is dat tenzij u de printer uit elkaar te halen en schoon het uit, je uiteindelijk - vroeg of laat zult - geconfronteerd met een scenario waar de afval inkt in uw printer beginnen zal met modder uit de bodem van uw printer (ik zal beantwoorden deze tweede kwestie met een artikel van de metgezel aan deze one - verbinding onder bronnen hieronder).

Ik ben meest vertrouwd met Canon-printers, en een van Canon's meest populaire recente printers, de Pixma iP4000 als een voorbeeld van het afval tank reset proces zal gebruiken. Ditzelfde proces zou moeten werken met alle Canons Pixma printers, en zelfs werken mogelijk met andere Canon printers ook. Om absoluut zeker te zijn, kunt u met een van de websites hieronder vermeld in stap 9, voor meer specifieke informatie.

Wil Canon u hebt deze informatie? Natuurlijk niet! Zal het verlengen van de levensduur van uw oude trouwe printer? Ja zal het. En dit is vooral goed als uw oude printer een van degenen die generic gebruikt is, compatibel inktcartridges, die veel minder duur zijn dan hedendaagse "afgestoken" inktpatronen. Dus, die baby levend te houden, en een goed gevoel over het.

Instructies

1

Met de stroomvoorziening van de printer uitgeschakeld, terwijl u op de knop hervatten/annuleren, drukt u op en houd de machtsknoop. (De knoppen niet vrijgeven. De LED-lampjes groen om aan te geven dat een functie geselecteerd is.)

2

Houd de Power-knop en laat u de knop hervatten/annuleren. (Niet laat de Power-knop.)

3

Houd de Power-knop en druk op de knop hervatten/annuleren 2 keer en zowel de kracht en de CV/annuleren knopen dan vrijgeven. (Elke keer de knop hervatten/annuleren is ingedrukt, de LED-lampjes afwisselend in oranje en groene, beginnend met oranje.)

4

Wanneer de LED-verlichting in het groen, druk op de knop hervatten/annuleren 4 keer - afval resetten van de teller van de inkt. (Elke keer de knop hervatten/annuleren is ingedrukt, de LED-lampjes afwisselend in oranje en groene, beginnend met oranje.)

5

Nadat de functie (menu) is geselecteerd, drukt u op de knoop van de macht. De LED-verlichting in het groen en de geselecteerde functie is uitgevoerd. (Wanneer de bewerking is voltooid, de printer keert terug naar de selectiemodus menu automatisch.)

6

Als de printer is nu uitgeschakeld, het proces is voltooid, anders drukt u op de Power-knop nog een keer de functie instellen en afsluiten van de printer.

Tips & waarschuwingen

  • Er is slechts één manier om te weten als het afval Tank opnieuw instellen heeft plaatsgevonden - Volg de stappen 1 tot en met 3 hierboven, en als je naar stap vier, druk op de knop van de CV/controle slechts één keer (zorg ervoor dat u papier in de printer automatisch velletjes). Een proefafdruk van Service zal optreden, die zal zes stukken van informatie over uw printer, beginnen met het model naam/nummer aan de linkerkant van de regel van informatie bevatten. Punt # 5 moeten lezen, D = 0% als het opnieuw instellen van succesvol is geweest. U kunt het uitvoeren van een Service testafdruk telkens als u wenst in het leven van de printer om te zien hoeveel inkt heeft opgelopen in de afval tank - iets minder dan 7% is OK, als het getal 7% bedraagt, uw printer het "Afval Tank Full" foutbericht verschijnt en wordt de printer werking stopt totdat het opnieuw is ingesteld (vraag me niet waarom 7% - alleen Canon weet).
  • Als het opnieuw instellen niet lukt, opnieuw het hierboven beschreven proces. Canon vaakst geboekt de afval Tank opnieuw instellen proces generieke voor alle modellen van een bepaalde serie, ie., alle Pixma modellen zal gebruik maken van het hierboven beschreven proces. En dit hetzelfde proces voor andere Canon serie printers ook kan werken. Om wat vreemde reden, in sommige gevallen de printkop moet worden verwijderd uit het vervoer en de cover deur opengelaten tijdens het proces voor het te laten werken.
  • Als uw printer Canon niet een Pixma is, probeer één van deze websites om de proces-code voor uw specifieke printer. Voer uw printernaam en het model, en "afval tank reset code" (zonder aanhalingstekens) in de zoekreeks van de website vindt u het proces voor uw printer.
  • http://www.fixyourownprinter.com/
  • http://inkjetprinterhelp.us/Canon.htm
  • http://www.neilslade.com/papers/inkjetstuff11.html
  • Als uw printer niet een Canon, gebruik Resource #1 hieronder te vinden dat uw afval printerinkt code ingesteld.