How to Fix Blown-Out blanken in Photoshop

How to Fix Blown-Out blanken in Photoshop


In de fotografie, wordt een overbelichte gebied van een foto aangeduid als zijnde "uitgeblazen." Dit betekent dat het gebied van de foto te licht voor de montages van de blootstelling van de camera. Dientengevolge, wordt het gebied een platte, uniform wit met geen kleur of textuur. Meestal verschijnen blown-out blanken in de heldere gebieden van een foto, zoals op de gebieden van iemands huid die overeenkomen met zonlicht. Kleine overbelichting kan worden opgelost in de Adobe Photoshop met slechts een paar tools, maar zeer blown-out gebieden kunnen vereisen dat u over het getroffen gebied schilderen.

Instructies

1

Open de foto die u wilt corrigeren in Photoshop door te klikken in het menu bestand en het kiezen van "Open." Zoek het afbeeldingsbestand in het explorer-venster, tikken daarop en druk op "Open."

2

Dupliceren de achtergrondlaag door op het in het deelvenster Lagen te klikken en deze naar de knop "Maak een nieuwe laag" te slepen.

3

Klik op het "Blending Mode" drop-down menu en kies de optie "Multiply". Dit zal gelijkmatig donkerder de hoogtepunten van uw afbeelding, tot vaststelling van eventuele blown-out-gebieden.

4

Selecteer het gereedschap Pipet en klik op een gebied van de foto grenzend aan het gebied blown-out. Dit zal de kleur voor u te gebruiken om over de overbelichting schilderen uitkiezen.

5

Maak een nieuwe laag door op de knop "Maak een nieuwe laag" te klikken. Selecteer de "kleur" blending mode uit de drop-down menu.

6

Selecteer het gereedschap Penseel en klik en sleep de cursor over de blanken blown-out. Omdat de blending mode van deze laag is ingesteld op "Kleur", Photoshop behoudt de textuur, de hooglichten en schaduwen van de overbelichte ruimte maar de blanken blown-out zal vervangen door een meer natuurlijke, gemengde kleur.

7

Klik op het gereedschap Spons brengt en sleep de cursor over de overbelichte gebieden minder verzadiging (Verwijder de kleur van) het licht. Dit zal het overvloeien van de kleur die u hebt toegevoegd in de foto voor een meer natuurlijke look.

Tips & waarschuwingen

  • Grote gebieden van overmatige blootstelling zijn zeer moeilijk te corrigeren realistisch. Kleine gebieden van blown-out blanken kunnen optreden ongeacht hoe nauwkeurig dat u instelt uw beheersing van blootstelling en zijn eenvoudig te repareren, maar een algemene overbelichte foto waarschijnlijk niet zal kunnen worden teruggevorderd.