How to Fix blauw scherm van dood op Vensters XP 1

De Blue Screen of Death, of BSOD, treedt op wanneer een ernstige hardware of Windows kernel fout voorkomt u dat het werkende systeem normaal functioneert. Het systeem stopt om te voorkomen dat verdere schade en wordt u voorgesteld met een scherm gevuld met witte diagnostische tekst die is vaak moeilijk te ontcijferen. Installeren van fouten of onjuiste stuurprogramma's vaak veroorzaakt een BSOD, evenals falende harde schijven en beschadigde werkend systeemdossiers. Soms, kan eenvoudig piekspanning uw systeem halt toe te roepen.

Instructies

1

Wanneer u te BSOD zien, kijken naar de derde regel van de tekst vanaf de bovenkant van het scherm om te bepalen waarom uw systeem gestopt of kan niet schoen opwaarts normaliter. Een gemeenschappelijke reden is een "onbedwingbaar opstartvolume," die op een probleem met de vaste schijf of de bestandsstructuur van het op het wijzen kan. Een andere gemeenschappelijke kwestie is "Paginafout in niet-wisselbaar gebied," die kan wijzen op beschadigde gegevens op uw harde schijf of bij gebreke van geheugenmodules. Als een specifieke hardwarestuurprogramma wordt vermeld, opmerking dit ook.

2

Sluit de computer af en trek de netkabel uit het stopcontact. Pers en scheepsruim naar de vermogen knop voor een paar seconden om zich te kwijten van elke residuele bevoegdheid van het moederbord. Laat het systeem zitten voor 10 minuten. Kleine piekspanning veroorzaken soms een BSOD en de circuits kwijting voor een paar minuten laten, kan het probleem oplossen.

3

Sluit de kabels weer op kracht, en herstart de computer. Tik "F8" herhaaldelijk tot u bij het Windows-opstartmenu optie. Selecteer de "Veilige modus" en druk op "Enter".

4

Meld u aan met een administrator-account en wachtwoord.

5

Verwijder onlangs toegevoegde hardware of software als de BSOD kort daarna is opgetreden.

6

Klik op de Windows "Start"-knop, kies "Run", typ "eventvwr" (zonder aanhalingstekens te gebruiken hier en in de gehele) en druk op "Enter".

7

Klik op "Systeem" en klik op de kolomkop van de "Bron" zodat de items in die categorie in alfabetische volgorde gerangschikt.

8

Kijk voor eventuele fouten of waarschuwingen onder de bron "schijf." Als er om het even welk, zou uw harde schijf niet.

9

Klik op de Windows "Start"-knop, kies "Run", typ "cmd" en druk op "Enter" om een bevel snel venster.

10

Typt u "chkdsk /r" en druk op "Enter:"

11

Druk op "Y", druk op "Enter" type "exit" en druk op "Enter" om het venster te sluiten.

12

Start uw computer opnieuw op en laat het hulpprogramma schijf controleren wilt uitvoeren. Dit hulpprogramma Windows de vaste schijf op fouten controleert en herstelt beschadigde sectoren bevatten en fouten in het bestandssysteem. Dit proces kan een uur of langer duren.

13

Meld u aan bij Windows met een beheerdersaccount.

14

Klik op de Windows "Start"-knop, kies "Run", typ "eventvwr" en druk op "Enter". Klik op de "Toepassing" logboek.

15

Klik op "Tijd" om de items in chronologische volgorde, te beginnen met de recentste rangschikken.

16

Dubbelklik op het meest recente logboek waarin "Winlogon" als bron. Dit is het verslag van uw schijf controleren.

17

Lees de informatie in het veld Omschrijving. Het logboek merkt beschadigde sectoren, overweeg vervanging van uw harde schijf zo spoedig mogelijk, zelfs als de schijf controleren kon repareren. Beschadigde sectoren zijn soms symptomen van een dreigende mislukking van de harde schijf.

Tips & waarschuwingen

  • Als u een pagina foutbericht ontvangen en had onlangs vervangen uw geheugenmodules, probeer het verwijderen van de modules en opnieuw seating hen in hun sleuven.
  • Als u geen bewijs van problemen met de hardware niet kan vinden en u niet alle nieuwe hardware hebt ge├»nstalleerd, software of apparaat stuurprogramma's onlangs de kwestie kan worden met de Windows-installatie. Back-up van uw gegevens en installeert u Windows opnieuw.
  • Windows kan ook stoppen als uw systeem oververhit. Ervoor te zorgen dat geen van de ventilatieopeningen van de computer vallen, en de behuizing van uw computer regelmatig stof met ingeblikte lucht, vooral als je huisdieren hebt.