How to Fix blauw scherm van de dood

How to Fix blauw scherm van de dood


Wanneer besturingssystemen een onverwachte situatie tegenkomen, tonen velen een blauw scherm met witte tekst waarin de aard van de fout. Windows is bijzonder gevoelig voor deze fouten omdat Microsoft geen controle over de hardware, stuurprogramma's of software die u kunt installeren. Dientengevolge, de componenten van PC soms niet goed functioneren, genereren van fouten. Wanneer een PC wordt dit scherm weergegeven, het is bevroren en vereist een hard nieuw begin. Omdat het kan een symptoom zijn van ernstige problemen en je al uw unsaved werk verliest, gebruikers van oudere versies van Windows wat humeur geïnjecteerd in de situatie en begon noemde het de "Blue Screen of Death", of de BSOD.

Instructies

Opnieuw opstarten

1

Zoek naar de tekst, "het probleem lijkt te worden veroorzaakt door het volgende bestand," op de BSOD en noteer de namen van alle bestanden die er worden weergegeven. Noteer de namen van alle bestanden na, 'Technische informatie'.

2

Computer afsluiten door de "ON" power-knop ingedrukt gedurende vijf seconden. Als u een laptop gebruikt, verwijder de batterij als de power knop ingedrukt op de machine wordt niet afgesloten.

3

Druk op de power-knop opnieuw op te starten van de computer. Als de computer normaal wordt gestart en u niet ziet de BSOD opnieuw de schuld was tijdelijk en herstarten van Windows heeft vaste naar de werkstuk.

Software

4

Sluit de computer weer als de BSOD retourneert. Start de computer opnieuw op en houd ingedrukt "F8" om het Menu geavanceerde opties voor Windows. Volg de aanwijzingen op het scherm aanwijzingen en selecteer 'Veilige modus'.

5

Klik op de knop 'Start' van Windows en typ in het zoekveld de naam van een van de bestanden die u hebt genoteerd tijdens het bekijken van de BSOD. Als het bestand bevindt zich in een map die aangeeft welk stuurprogramma of software de fout veroorzaakt, verwijdert u het stuurprogramma of software.

6

Als u niet wat het probleem veroorzaakt identificeren, verwijdert u geen stuurprogramma's of software die u onlangs hebt geïnstalleerd met behulp van de functie van het verwijderen van de software. Als u een uninstall-functie niet kunt vinden, klikt u op de Windows "Start" knop, klik op "Control Panel" en klik op "Een programma verwijderen" onder de programma's bedoeld bij post. Selecteer de software uit de lijst en klik op "Verwijderen".

7

De computer herstellen naar een eerdere staat als het verwijderen van software het probleem niet oplost. Klik op de Windows "Start" knop, klik op "Control Panel" en klik op "Systeem en beveiliging." Klik op "Restore u computer naar een eerdere status" onder de rubriek Onderhoudscentrum. Volg de instructies om uw computer te herstellen.

Hardware

8

Zoekt u hardware fouten als het verwijderen van software het probleem niet oplost. Alleen open uw computer als u bent comfortabel werken met elektronica en grote computeronderdelen kan identificeren.

9

Controleer de geheugenkaarten voor fouten. Als u meer dan één hebt, verwijdert u één een defecte kaart. Als u slechts één geheugenkaart hebt, krijg een identieke kaart en vervangen.

10

Als door een defect geheugenkaart te verwijderen, wordt het probleem niet oplost, neem u de computer naar een reparatiewerkplaats. De volgende meest waarschijnlijke bron van de fout is de processor, en moet worden vervangen door professionals.

Tips & waarschuwingen

  • Als het blauwe scherm van dood is vergezeld van een vogelhuisje asking u voor het downloaden van de software voor positiebepaling naar de werkstuk, heb je een virus dat probeert u te verleiden tot het kopen van waardeloos anti-virussoftware. Voer een bijgewerkt antivirusprogramma om het virus te verwijderen.
  • Controleer of uw computer is uitgeschakeld en ontkoppeld voordat het openen van de computer te onthullen van de interne componenten.