How to Find dubbele cellen in Excel

How to Find dubbele cellen in Excel


Microsoft Excel is een spreadsheetprogramma dat maakt het bijhouden van grote hoeveelheden informatie eenvoudig en handig. Met Excel's sorteermogelijkheden is het gemakkelijk veranderen de manier waarop gegevens worden weergegeven en die informatie weergeven in een verscheidenheid van manieren. Informatie kan worden gesorteerd in oplopende of aflopende volgorde, als gewenst, en op basis van de gegevens die zijn opgeslagen in een bepaald veld. Dubbele vermeldingen kunnen dan worden opgelost.

Instructies

1

Uitvoeren van Microsoft Excel en open het gewenste werkblad of de database bestand. Dit kan bereikt worden via het "Bestand" drop-down menu: Klik op "Open."

2

Selecteer alle cellen in het werkblad. Om dit te doen, plaatst u de cursor in de linkerbovenhoek van het werkbladvenster en klik op de doos die grenst aan de bovenkant en zijkant rijen (dit vak heeft de vorm van een diamant in het). Als correct hebt geselecteerd, zal het volledige werkblad worden gemarkeerd. Als Excel 2007 gebruikt, kan het hele proces gebeuren door het selecteren van "Data", "Verwijder duplicaten," en vervolgens kiezen welke velden u moet controleren op dubbele records. Het is niet nodig om te markeren van het blad.

3

Selecteer de "Data" drop-down menu op de werkbalk aan de bovenkant. Selecteer "Sorteren" in het menu en de "Soort" pop-up venster zal verschijnen.

4

Vul de gevraagde informatie met betrekking tot de rijen of kolommen die u wilt sorteren. Selecteer de velden en of ze moeten sorteren door oplopend of aflopend. Als u een veld, klik op het drop-down menu en selecteert u het desbetreffende veld.

5

Aangeven of er een rij met kolomkoppen in uw bestand is. Waarmee wordt aangegeven dat er een kop in de rij voorkomt u dat de informatie in de bovenste rij worden gefilterd met de rest van de informatie. Als u niet staat dat er een koptekst als er is, zal die cel worden gesorteerd in oplopende of aflopende volgorde met de rest van de gegevens in de database.

6

Selecteer het "Options" knop als uw database moet worden gesorteerd met geavanceerde opties zoals van links naar rechts in plaats van boven naar beneden; of als u zijn het sorteren van gegevens zoals dagen van de week of maanden van het jaar (als u niet laten sorteren in alfabetische volgorde wilt).

7

Selecteer "OK" en laat het programma om de gegevens te sorteren. Zodra deze voltooid is, kan de informatie gemakkelijk worden gescand door gezicht om te zien of er dubbele gegevens in de database. Wanneer u klaar met uw database bent, kunt u terugkeren naar de sorteeropdracht toevlucht van de informatie op een manier die u kiest.