How to Enable ClearType in Windows XP

ClearType is een methode de vereffening van lettertypen. Het werkt erg goed voor elke standaarddefinitie computermonitor, de randen van schermtype lijken veel minder rafelig maken. Op high-definition beeldschermen, dit is niet altijd het geval is; het kan maakt uw lettertypen verschijnen vaag en ongericht. Als het voor u werkt, is ClearType een kleine verandering dat kan een enorme impact op uw schermweergave.

Instructies

1

Toegang tot het menu Weergave-eigenschappen in Windows door met de rechtermuisknop op een willekeurige plaats op het bureaublad.

2

Selecteer het tabblad "Weergave" langs de bovenkant van het eigenschappenvenster.

3

Klik op de "Effecten..." knop aan de rechterkant.

4

Wijzigen van het tweede drop-down menu van "Standaard" naar "ClearType." Klik op de knop "OK" om de effecten-venster te sluiten. Klik vervolgens op "OK" om te sluiten van het venster Eigenschappen voor beeldscherm.

5

Beslissen als ClearType voor u en uw systeem werkt. Kijk naar tekst op hoog contrast achtergronden, als zwarte tekst op een witte pagina, en zien als het eruit duidelijk ziet. U kunt ClearType uitschakelen door te gaan via de bovenstaande stappen en het drop-down menu schakelen terug naar "Standaard".