How to Disable SIP ALG op een Netgear

Sessie Initial Protocol niveau toepassingsgateway--SIP ALG--is ontworpen voor het optimaliseren van de Voice-over-IP telefoongesprekken. Het is bekend dat soms problemen geven met VoIP-diensten en toepassingen als actieve op Netgear routers. Of u technische problemen van deze aard ervaren bent of uitsluitend zin voor ontredderen zulks wezenstrek op de Netgear-router, kunt u dit doen door middel van de router Web-based Administratiepaneel, die toegankelijk is vanaf elke gewenste webbrowser op uw computer.

Instructies

1

Open de configuratiepagina van uw router van Netgear door de lancering van een nieuw browser tab en http://192.168.0.1 te voeren in de adresbalk.

2

Meld u aan bij uw router met behulp van haar administratieve gebruikersnaam en wachtwoord. De standaardgebruikersnaam en wachtwoord voor alle Netgear routers is "admin" en "password" respectievelijk. Deze waarden moeten werken voor uw router Netgear tenzij u hen hebt gewijzigd sinds de installatie van het apparaat. Raadpleeg de handleiding van de router voor meer informatie over haar wachtwoorden.

3

Klik op 'Geavanceerd' in het hoofdmenu en selecteer "WAN Setup" voor het laden van het WAN Setup-scherm. Op de WAN-Setup scherm, kunt u een scala aan routerinstellingen, met inbegrip van PPPoE-relay, port scanning, DMZ server IP- en SIP-ALG.

4

Plaats een vinkje in het selectievakje "Uitschakelen SIP ALG" en klik vervolgens op de "Apply" knop om te slaan van de verandering. Het selectievakje is gelegen aan de onderkant van het WAN Setup scherm, net boven de knoppen toepassen en annuleren.

Tips & waarschuwingen

  • SIP ALG kunt opnieuw op elk gewenst moment u inschakelen door het verwijderen van het vinkje uit het selectievakje SIP ALG uitschakelen.