How to Disable DEP in Windows XP

Preventie van gegevensuitvoering verscheen in SP2 voor Windows XP. Terwijl de software een waardevolle upgrade is, kan het soms conflict veroorzaken bij het uitvoeren van bepaalde toepassingen. Gelukkig heeft Microsoft een manier om DEP uit te schakelen voor toepassingen gemaakt. U moet nooit volledig DEP uit te schakelen, maar door uit te schakelen voor toepassingen, kunt u bepalen als het wordt veroorzaakt door een conflict of als een ander softwareprobleem in gebreke is gebleven is.

Instructies

1

Klik op Start > Configuratiescherm > Systeem > Geavanceerd. Zoekt u het gedeelte prestaties en selecteer "Settings". Selecteer in het venster dat wordt geopend, het tabblad "Gegevens uitvoeren".

2

Klik op de optie om te schakelen DEP voor alle programma's behalve die u selecteert. Klik op "Toevoegen" en selecteer de gewenste DEP uitschakelen voor toepassingen. Voor elke toepassing moet u herhalen van het proces van het vinden van de toepassing in het dialoogvenster, klik op "Open" en kiezen 'Toepassen'.

3

Selecteer "OK" nadat u alle programma's die u wilt uitschakelen DEP voor hebt toegevoegd. Herstart uw systeem om de veranderingen uit te voeren.

Tips & waarschuwingen

  • DEP is beschermende software en moet niet worden uitgeschakeld, tenzij u problemen ondervindt.