How to Copy & plakken in Microsoft Word

How to Copy & plakken in Microsoft Word


Wanneer u werkt in Microsoft Word, kunnen zowel kopiëren en plakken van tekst en afbeeldingen u heel veel tijd en moeite besparen. Kopiëren neemt de geselecteerde tekst of afbeelding en slaat het zodat kunt u het verplaatsen naar een andere plaats in het document of naar een ander document volledig. Plakken neemt wat u hebt gekopieerd en herstelt u het in het document waar u wilt gebruiken en zo vaak als u wilt.

Instructies

Kopie

1

Selecteer de tekst of afbeelding die u wilt kopiëren. Dit doen door de cursor te verplaatsen naar de rechterbenedenhoek of linkerbovenhoek van wat u wilt geselecteerde, klikken en slepen de cursor naar de tegenoverliggende hoek. U kunt ook selecties maken door te klikken aan het begin of einde van de gewenste selectie, de "Shift"-toets ingedrukt te houden en op de "juiste" of "links" pijlen om te markeren van uw selectie. De snelkoppeling "Ctrl" + "A" is ook nuttig in het hele document voor selectie markeren.

2

Met de rechtermuisknop op uw selectie.

3

Klik op "Kopiëren". De selectie is nu gekopieerd en toegevoegd aan het Office Klembord. Het Office Klembord kan maximaal 24 gekopieerde selecties tegelijk opslaan. Deze selecties blijven op het Office Klembord totdat u alle Microsoft Office-programma's (het verlaten van het laatste gekopieerde item in uw geheim voorgeheugen) afsluit of totdat u opnieuw uw computer opstarten (volledig het Office Klembord wissen). De kortere wegsleutel om een selectie te kopiëren is "Ctrl" + "C", en u kunt ook kopiëren door te klikken op de "Copy"-pictogram op de werkbalk Standaard.

Plakken

4

Besluiten waar u uw selectie in het document te gaan.

5

Verplaats de cursor naar de locatie en klik met de linkermuisknop. Een knipperend streepje verschijnt. U kunt de locatie van de lijn verfijnen door te drukken op de "juiste," "links", "up" en "down" pijltoetsen.

6

Druk op "Ctrl" + "V" om uw laatste gekopieerde selectie te plakken. U kunt ook plakken door te klikken op de "Plakken" knop op de standaardwerkbalk of door rechts te klikken waar u wilt plakken en te selecteren "Plakken".

Tips & waarschuwingen

  • Recente releases van Microsoft Word kunnen u klik-en-belemmering uw selectie om de kopiëren-en-plakken-proces te versnellen. Net markeren uw selectie, klik met de cursor en sleep het naar de plaats u wenst het linker.
  • Open het Office Klembord door op "Ctrl" + "C" twee keer snel achter elkaar.
  • Deze methoden voor het kopiëren en plakken van tekst en afbeeldingen werken met een aantal andere Windows-programma's, met inbegrip van Internet-browsers.