How to Convert WAV naar MP3-bestandenWAV bestanden zijn kwalitatief hoogwaardige audio-bestanden die zijn gecomprimeerd en hebben meestal een grote bestandsgrootte. Als u uw bestand op een apparaat nodig hebben of in een programma die geen ondersteuning voor de WAV-formaat of u een kleinere bestandsgrootte wenst, kunt u een audio conversie-programma de WAV omzetten in de gecomprimeerde MP3-formaat. U kunt ook een kwaliteitsniveau opgeven zodat kunt u de balans van uw behoefte aan kwaliteit audio met een geschikte bestandsgrootte.

Instructies

ConverterLite

1

Download en installeer ConverterLite van haar website. Dit programma kan verschillende audio- en video-indelingen, zoals WAV omzetten.

2

ConverterLite lanceren. Zoek uw WAV-bestand op uw harde schijf en sleep deze naar de juiste ruit van het programma.

3

Klik op "Next" en klik op de "MP3"-knop in de groep indelingen. Selecteer een kwaliteitsniveau van de tegels weergegeven, die variƫren van uitstekende gemiddelde.

4

Klik op "Volgende" en "Convert" om de MP3 te maken.

Free MP3 WMA Converter

5

Download en installeer de Free MP3 WMA Converter van de Koyote Software-website. Dit audio conversie hulpprogramma ondersteunt de formaten WAV, MP3, WMA, AAC, OGG en FLAC.

6

Free MP3 WMA Converter open en klik op de "Bestanden toevoegen"-knop. Selecteer het WAV-bestand en klik op "Open." MP3 is standaard geselecteerd als de outputformaat.

7

Klik op de grijze knop rechts van de instelling van de Parameters van de indeling in het rechterdeelvenster als u wilt verfijnen de kwaliteitsinstellingen. De "Huidige Bitrate" schuifregelaar naar rechts om kwaliteit te vergroten of naar links om deze te verkleinen. Als alternatief, klik op de "Preset" tab en selecteer een kwaliteitsniveau dat is gebaseerd op een voorinstelling, zoals telefoon, stem, radio, tape, CD of studio. Klik op "Apply" en "OK" wanneer u klaar bent.

8

Klik op "Convert!" om het conversieproces te starten.

Shuangs WAV naar MP3 Converter

9

Download en installeer Shuangs WAV naar MP3 Converter uit de SchuangSoft website.

10

Lanceer het programma en klik op de knop "Toevoegen". Selecteer het WAV-bestand dat u wilt converteren en druk op "Enter".

11

Klik op de knop "Opties" als u niet wilt gebruiken de standaard bitrate van 128kbps. Klik op het tabblad "MP3" en klik op de "Bitrate" drop-down lijst te selecteren een kwaliteitsniveau variƫrend van 32kbps naar 320kbps. Klik op "OK" om terug te keren naar het hoofdvenster.

12

Klik op "Convert" om te beginnen de conversie en klik vervolgens op 'OK', nadat het is voltooid.

Tips & waarschuwingen

  • Al deze programma's plaatsen het geconverteerde bestand in uw WAV's map.
  • Gevorderde gebruikers kunnen profiteren van elk programma's aangepaste audio kwaliteitsinstellingen. Deze opties zijn beschikbaar door te klikken op de knop "Instellingen" op ConvertLite de "MP3-kwaliteit" stap, het "Options" knop binnen Shuangs WAV naar MP3 Converter en de grijze knop naast de instelling van de Parameter Format binnen Free MP3 WMA Converter.
  • Met behulp van een hogere bitrate neemt de bestandsgrootte van de MP3's.