How to Convert van RGB naar CMYK in Linux

How to Convert van RGB naar CMYK in Linux


Als u converteren van kleurcodes van RGB naar CMYK-waarde percentages wilt, kunt u Linux grafisch ontwerpprogramma GIMP. De vrije software heeft een ingesloten kleur converter laten je input RGB-waarden om te zien welke CMYK-percentages komen overeen. Dit kunt u vaststellen wat de kleuren op het computerscherm eruit zal zien nadat een digitaal bestand is afgedrukt aangezien CMYK het kleursysteem dat is voor het afdrukken van de wereld is.

Instructies

1

Start de Linux gebaseerde image editor GIMP en klik op het vak van de voorgrondkleur gelegen in het midden van de belangrijkste werkset. Er verschijnt een venster van de voorgrondkleur van de verandering, bevat vijf tabbladen aan de boven- en RGB-velden aan de rechterkant.

2

Klik op het tabblad "Printer", waarmee het CMYK-kleurenmodel. Typ uw R, G en B-waarden in de respectieve velden, of gebruik de schuifbalken worden weergegeven die overeenkomen met elkaar aan te passen van de waarden. Een schuifbalk naar links verplaatst, verlaagt de waarde en het naar rechts verplaatst, verhoogt de waarde. De CMYK-percentages autoadjusts als u de RGB-codes wijzigen

3

Noteer de CMYK-percentages te slaan de kleur code-omzetting.

4

Plaats een andere partij van RGB-waarden in de juiste velden een extra kleuren converteren naar CMYK-percentages. Herhaal desgewenst.

Tips & waarschuwingen

  • Linux GIMP kan ook converteren naar CMYK-percentages RBG waarden. Als u de CMYK-percentages aanpast, waarden de RGB autoadjust.