How to Convert UAX naar WAV

De populaire Unreal Tournament series van PC game uitgever Epic Games gebruikt een merkgebonden audioformaat, .uax, voor de in-game audio bestanden. Als u gebruik wilt maken audio van het spel in andere toepassingen, vindt u het misschien handig te converteren naar de indeling .wav eerst. Aangezien .uax een eigen formaat gebruikt alleen door Epic Games is, echter moet u originele software aanschaffen bij de uitgever om dit te doen. De vereiste software, UnrealEd, is opgenomen in de meeste versies van Unreal Tournament, dus u kan dit programma reeds bezit als je het spel zelf.

Instructies

1

Aankoop van een kopie van een spel van de Unreal Tournament series als je niet al hebben gedaan. Zorg ervoor dat deze kopie bevat UnrealEd, de Unreal Tournament niveau-bewerkingsprogramma. Dit komt opgenomen met meeste Unreal Tournament software, maar niet allemaal.

2

Installeer de Unreal Tournament-software als u niet reeds hebt gedaan. Om het te installeren, gewoon plaats de eerste installatieschijf en wacht de installatiewizard automatisch start, volg de instructies op het scherm.

3

UnrealEd vanuit het Menu Start of het bureaublad icoon start.

4

Klik op het pictogram van de "Geluid Browser" in de master dok aan de bovenkant van het venster. Dit pictogram ziet eruit als een spreker.

5

Blader door de lijst van .uax bestanden in het venster. Als u horen een bestand om te bevestigen wilt dat het is degene die u zoekt, klikt u erop om deze te markeren, dan klikt u op de "Play" knop. Wanneer u een bestand hebt gevonden die u wilt converteren, klikt u erop om deze te markeren, dan klikt u op de knop "Extract".

6

Selecteer een doelmap voor de uitgepakte bestand wanneer u daarom wordt gevraagd en klik op de knop "Opslaan". Wanneer u dit doet, zal UnrealEd het bestand aan uw geselecteerde map automatisch uitpakken als een WAV-bestand.