How to Convert Thunderbird bestanden naar GmailE-mailclients kunnen fantastische opties voor toegang tot en het organiseren van uw e-mails. Niet alleen krijg je een standaard interface gestroomlijnd voor e-mail gebruik, maar u kunt nieuwe e-mails schrijven, oude e-mails beantwoorden en andere taken uitvoeren, zelfs als u offline bent. Uw gegevens overzichtelijk houden kan moeilijk geworden als u meerdere accounts bent jongleren, en soms u "convert", of overdracht, contactpersonen of zelfs e-mails van de ene account naar de andere moet. U kunt werken door het hele proces zonder al te veel moeite, of u contactpersonen of e-mails overbrengt.

Instructies

Overzetten van contacten

1

Open Thunderbird als het nog niet geopend is.

2

Uw adresboek openen door te klikken op de 'Address Book'-knop in de buurt van de bovenkant van het venster.

3

Selecteer het adresboek dat u wilt overbrengen naar uw Gmail-account van de linkerruit.

4

Klik op "Extra", vervolgens "exporteren."

5

Typ een naam voor de contactpersonen die u in het vak "Bestandsnaam exporteren wilt". Noem het wat die je wilt; na het overbrengen van het in Gmail, kunt u het bestand verwijderen.

6

Selecteer "Comma Separated" in het "Opslaan als type" drop-down menu en klik op "Opslaan".

7

Open uw Gmail-account in een webbrowser. Als u wilt importeren contactpersonen, u moet Toon uw Gmail-account in 'Standard' modus, niet "eenvoudige HTML" modus. Als u het in de laatste mode bekijkt, wijzigen door naar de onderkant van de pagina scrollen en te klikken op de "standaard" link.

8

Klik op "Contactpersonen" aan de linkerzijde van uw Gmail-pagina.

9

Klik op het vervolgkeuzemenu 'Meer acties' en selecteer 'Importeren'.

10

Klik op "Bestand kiezen" om te openen een nieuw venster waar u naar het bestand navigeren u geëxporteerd vanuit Thunderbird.

11

Selecteer het bestand en klik op "Open." Schakel het selectievakje in de Gmail-pagina de contactpersonen toevoegen aan een specifieke groep als u wilt.

12

Klik op "Importeren." Na enkele ogenblikken, Gmail vertelt u hoeveel contacten werden geïmporteerd.

Overdracht van E-mails

13

Open Thunderbird als het nog niet geopend is.

14

Toevoegen uw Gmail-account naar Thunderbird als deze nog niet aanwezig. Thunderbird is vooraf geconfigureerd voor synchronisatie met Gmail-accounts, zodat u kunt gemakkelijk uw account door te klikken op "Tools," "Accountinstellingen" "Account acties" en "Mail-Account toevoegen"; Typ uw naam, de Gmail-adres en het wachtwoord in dit venster. De standaard "IMAP" optie bij Thunderbird de accountconfiguratie beëindigt accepteren.

15

Selecteer de map met de e-mails die u naar uw Gmail-account wilt overbrengen. Mappen worden weergegeven in het linkerdeelvenster in Thunderbird.

16

Selecteer de e-mail of de e-mails die u wilt verplaatsen naar uw Gmail-account. Selecteer meerdere opeenvolgende e-mails door de "Shift"-toets ingedrukt te houden en te klikken op e-mails en selecteer meerdere opeenvolgende e-mails door "Ctrl" en te klikken op afzonderlijke e-mails.

17

Sleep de e-mails naar de Gmail-map die u liever in het linkerdeelvenster. U kunt gewoon zet ze in uw postvak in of plaats ze in een aangepaste map. Afhankelijk van de grootte van de e-mails en de snelheid van uw Internet-toegang, kon dit slechts een paar seconden of een paar minuten duren. Na de overdracht zijn de e-mails beschikbaar zowel in uw Thunderbird-Gmail-account en uw online Gmail-account.

Tips & waarschuwingen

  • U kunt ook e-mails op uw Gmail-account in plaats van het overbrengen van hen, die hen uit hun oorspronkelijke account verwijdert. Gewoon met de rechtermuisknop op de e-mails nadat u ze hebt geselecteerd en kies "Kopiëren naar" en selecteer vervolgens uw Gmail-account en de gewenste map.