How to Convert Musepack naar MP3

How to Convert Musepack naar MP3


Beide MP3 (MPEG-1 Audio Layer 3) en Musepack audio compressieformaten. Musepack bestanden gebruiken de extensie MPC. Omdat MP3 bestanden meer wijdverspreide compatibiliteit met zowel hardware als software audio spelers genieten, kan een Musepack MPC-bestand converteren naar MP3-formaat wenselijk zijn.

Instructies

Musepack naar MP3 converteren

1

Download FreeMPC, een programma waarmee Musepack-bestanden converteren naar MP3-formaat. FreeMPC is freeware en kan worden gedownload op www.canudo.net/derelict/freempc. Klik op "Download" op de linkerkant van de pagina. Wanneer u klikt om te downloaden van FreeMPC, kan uw browser u vragen waar u zou willen opslaan FreeMPC; Selecteer een locatie.

2How to Convert Musepack naar MP3


Laden FreeMPC. Navigeer naar de locatie op uw computer waar u FreeMPC hebt gedownload en dubbelklik op het bestand FreeMPC.jar; omdat FreeMPC Java gebaseerde is, is er geen installatie nodig. Het hoofdvenster wordt gevraagd of u converteren naar MP3 of WAV-formaat wilt, selecteer de Musepack (MPC) bestanden te converteren en de locatie voor het opslaan van de geconverteerde bestanden.

3

Kies de instellingen van de MP3-kwaliteit. Controleer of dat freempc is ingesteld op "De MPC-bestanden converteren naar MP3." Hoe hoger de bitrate die je kiest, hoe beter uw MP3-bestanden kunnen klinken. 192 kbps, de standaard instelling, zal zeer waarschijnlijk de audiokwaliteit van uw bestand(en) Musepack behouden. 192 kbps is een veelgebruikte bitrate wanneer rippen van MP3-bestanden rechtstreeks uit audio CDs. notitie, echter dat hogere bitrates resulteren in grotere bestanden.

4How to Convert Musepack naar MP3


Musepack MPC bestand(en) aan de wachtrij voor documentconversie toevoegen door te klikken op de knop 'Toevoegen'. Een venster zal verschijnen asking u voor het selecteren van de MPC-bestanden te converteren.

5

Optioneel: Kies een nieuwe locatie voor uw geconverteerde bestanden. De standaardlocatie is de oorspronkelijke locatie van de bestanden Musepack MPC. Deze standaardinstelling kan worden gewijzigd, echter door te klikken op de "Browse" knop en kies een nieuwe locatie.

6

De Musepack MPC-bestanden converteren naar MP3 door op de knop "Convert de bestanden". Dit kan een paar minuten duren, afhankelijk van het aantal MPC-bestanden die u hebt geselecteerd en de snelheid van uw computer.