How to Convert lettertypenOngeacht welke tekstverwerkingsprogramma kunt u documenten maken, is het mogelijk om te converteren van het bepaald lettertype gebruikt in de tekst. Tekstverwerkingsprogramma's bestaan meestal uit tientallen zo niet honderden verschillende lettertypen, die allemaal met slechts een paar muisklikken worden kunnen. De verschillende lettertypen vaak drastisch veranderen het uiterlijk van een document, van leuke en komische naar business georiƫnteerd.

Instructies

1

Open uw tekstverwerker, zoals Microsoft Word of Corel WordPerfect. Klik op "Bestand", "Open" en kies het document dat u converteren van de tekst wilt op. Selecteer "OK" en het bestand wordt geopend op het scherm. Klik-en-sleep over de tekst die u wilt converteren. Dit wijst op alle schriftelijke informatie.

2

Klik op het menu van de opties lettertype. Afhankelijk van de tekstverwerker die u gebruikt, is dit ofwel onder het tabblad "Lettertype" aan de bovenkant van het scherm of in het lettertype pull-down menu. Alle beschikbare lettertypen wordt weergegeven in het pull-down menu. Sommige tekstverwerkingsprogramma's weergeven naam van het lettertype in het werkelijke lettertype Dit geeft u een visuele hulp van hoe het lettertype eruit.

3

Het lettertype dat u wilt converteren van de tekst te selecteren en het gemarkeerde gebied converteert automatisch op het nieuwe opmaakprofiel. Bij het schrijven van een document voor school of werk, zijn Times New Roman en Arial twee van de meest geaccepteerde lettertypen. Als het schrijven van een scenario of toneel spelen is het goedgekeurde lettertype Currier nieuw. Als het schrijven van een document voor jezelf, dat niet gaat in te dienen voor iedereen mag u elk lettertype dat u wilt gebruiken.