How to Convert graden & minuten naar decimale graden met de HP 33's

De HP 33's Scientific Calculator is een programmeerbare rekenmachine die optimaal is voor college en professioneel gebruik. Volgens de website van Hewlett-Packard, de rekenmachine is ook ideaal voor middelbare scholieren omdat het is goedgekeurd voor zowel de SAT en de ACT-examens. De functies van de rekenmachine een keuze uit algebraïsche invoer scènes, waardoor het om te schakelen tussen hoeken berekend in decimale graden en hoeken berekend in graden en minuten. Tussen de twee vormen van gegevens wijzigen kan versnellen probleem oplossing en helpen de student inzicht in verschillende soorten meting.

Instructies

1

Druk op de toets "Display" in de hand van de hoger-juiste hoek van het toetsenblok. Druk op de toets "1" om de "Fix"-optie te wijzigen van de weergave te selecteren. Druk vervolgens op de toets "4" om te kiezen van een vier-cijferige display.

2

Toets de graden en minuten met behulp van het toetsenblok. Voer de gegevens als DD. Waar "DD" is de graden en de "MM" is MM de minuten. Als het bedrag 80 graden en 45 minuten was, moet u bijvoorbeeld toets in 80.45.

3

De toets links gerichte groene pijl boven de toets "Off" en druk op de "5" het aantal omzetten in decimale graden. De gegevens weergegeven op het scherm als decimale graden.

Tips & waarschuwingen

  • Zorg ervoor dat u de notulen als twee cijfers invoert. Hebt u slechts 5 minuten, voer het dan als "05."
  • Hebt u ook seconden in te voeren, voert u hen als DD. MMS waar de seconden de laatste twee cijfers zijn wanneer u de graden en minuten invoeren.
  • Druk op de rechterpagina paars boven de toets "On" en vervolgens op de "4" sleutel tot verandering van de decimale graden terug naar graden en minuten.