How to Convert Excel verticale naar horizontale gebaseerd op constanteMicrosoft Excel plakken speciaal functie kunt u uitvoeren van vele verschillende soorten bewerkingen op de gegevens of het tweede gegevensbereik dat u naar het Klembord hebt gekopieerd voordat u het invoegt in uw werkblad. U kunt wiskundige bewerkingen zoals toe te voegen of te vermenigvuldigen met alle waarden in een gegevensbereik samen voordat u gaat plakken, verwijder de lege regels of behouden alleen de formules van de cellen voor gebruik in een andere kolom. Daarnaast kunt u de lay-out van uw gegevensreeks van verticale naar horizontale.

Instructies

1

Open het werkblad met de gegevensreeks die u wilt converteren in Excel.

2

Klik en sleep de muis om te selecteren van het cellenbereik dat u wilt converteren.

3

Klik met de rechtermuisknop op de cel die als de cel in de linkerbovenhoek van uw nieuwe gegevensreeks met de muis dienen zal om te markeren.

4

Klik op 'Bewerken' in de bovenste navigatie menu en selecteer "Plakken" en dan "Plakken speciaal" in het submenu. Als u Excel 2007 gebruikt of later, klik op het tabblad "Start", selecteert u het pijltje onder de knop plakken en klikt u op "Plakken speciaal".

5

Klik op de "Transpose" optie in het pop-upvenster en klik op "OK" om te zetten van de verticale gegevensreeks naar een horizontale en sluit het venster.