How to Convert een BMP naar een pictogrambestand

How to Convert een BMP naar een pictogrambestand


Maken van aangepaste pictogrammen van bestaande bitmapafbeeldingen is een creatieve manier om het bureaublad van uw computer te personaliseren. Gebruik deze aangepaste pictogrammen ter vervanging van de bestaande iconen in gebruikte software snelkoppelingen of om het maken van snelkoppelingen naar uw favoriete websites. Bitmapafbeeldingen zijn inheems in diverse populaire besturingssystemen. Dit vereenvoudigt de bitmapafbeelding (.bmp-bestand) omzetten in een pictogram (.ico-bestand).

Instructies

How to Convert een BMP naar een pictogrambestand

1

Verplaatsen of opslaan van de bitmap afbeeldingsbestand dat u wilt converteren naar het bureaublad. Werken op het bureaublad zal het proces eenvoudiger maken en kunt u de resultaten onmiddellijk zien.

2

Als we kijken naar het bestand op het bureaublad. Als u zowel de naam en .bmp extensie weergegeven onder het pictogram van de generieke bitmap wordt weergegeven, kunt u doorgaan naar de volgende stap. Als niet, u moeten zult om te wijzigen de "Verberg extensies voor bekende bestandstypen" instellen voor uw systeem. Dubbelklik in de "Start"-menu, op "Control Panel", dan "Mapopties". Selecteer de tab "Weergave" Uncheck het selectievakje naast "Extensies voor bekende bestandstypen verbergen" in het schuifblokje "Geavanceerde instellingen". Klik "Apply" en vervolgens terug te keren naar het bureaublad. Uw bestand moet zowel de bestandsnaam en de extensie .bmp worden weergegeven.

3

Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en selecteer "Rename" uit het venstermenu.

4

Vervang de bestaande bestandsextensie .bmp door .ico, vervolgens pers "Steken." U ontvangt een waarschuwing dat het wijzigen van de bestandsnaamextensie het bestand onbruikbaar kan maken. Dit negeren en klik op "Ja".

5

Aankondiging van het generieke bitmap-pictogram is nu een pictogram weergeven van de afbeelding die u hebt gekozen.

6

Maak een map voor het opslaan van uw aangepaste pictogrammen. Een submap met de naam "My Icons" in uw "Mijn documenten" map werkt erg goed. Uw nieuwe pictogram verplaatsen naar uw gekozen map.

Tips & waarschuwingen

  • Voor betere resultaten, gebruik vierkante bitmaps. Beelden die meten van 16 bij 16, 24 van 24 of 48 door 48 pixels maken de beste pictogrammen. Als de afbeelding die u gebruikt onregelmatig in vorm of extreem grote is, kunt beeldbewerking software aanpassen van de grootte van de afbeelding of selecteer een gedeelte van de afbeelding dat vierkant.
  • Beelden die zeer groot of onregelmatig in vorm kunnen moeilijk of zelfs onmogelijk om correct te bekijken na omzetting in pictogrammen.