How to Convert BIN aan EXE voor Linux

How to Convert BIN aan EXE voor Linux


Wanneer downloaden en installeren van cross-platform software voor zowel Microsoft Windows en Linux, mei u ontmoeting naar verschillende installatiescripts. In sommige gevallen de scripts die zijn bedoeld voor Windows zal eindigen in een "exe" bestand achtervoegsel, en zoals alle uitvoerbare bestanden op Windows kunnen worden uitgevoerd door erop te dubbelklikken met de muis of door het invoeren van de naam van het script op de opdrachtregel. Op Linux, maar het script kan eindigen met een achtervoegsel "bin" en, in tegenstelling tot op Windows, werkt niet als u hebt gedubbelklikt of uitgevoerd vanaf de opdrachtregel. De oplossing is het wijzigen van de toegangsmachtigingen van de modus van het bestand zodat Linux het als een uitvoerbaar script herkent.

Instructies

Maken van een bestand met een achtervoegsel Executable "bin"

1

Open een terminal venster en navigeer naar de map waarin u het installatiescript opgeslagen. Bijvoorbeeld, als u het bestand in de map 'Downloads' in uw thuismap opgeslagen zou u het volgende doen (ter vervanging van 'uwgebruikersnaam"met de juiste gebruikersnaam):

cd /home/yourUserName/Downloads

of gewoon:

CD ~/Downloads

2

Gebruik het hulpprogramma chmod de installatiescript toegang modus om toestemmingen te veranderen door dit te typen bij de opdrachtregel en druk op "enter":

chmod + x theScript.bin

Uiteraard vervang "theScript" door de werkelijke naam van het script. Als u de spelling vergeten bent kunt u de volgende typen op de opdrachtregel weer te geven:

ls *.bin

3

Indien bij de uitvoering van de vorige stap, u een waarschuwing gelijkend op dit ontvangt:

"chmod: wijzigen van machtigingen voor 'theScript.bin': operatie niet toegestaan"

Het betekent dat iemand, eventueel een beheerder, het bestand op de computer geplaatst. Hebt u lokale Herhaal root-rechten op de computer (bijna zeker als deze eigenschap is true als u dit op uw personal computer thuis doet), vervolgens de vorige stap met de volgende wijziging:

sudo chmod + x theScript.bin

En wanneer u wordt gevraagd het wachtwoord voor uw lokale hoofdmap. Als u niet weet of een lokale root-wachtwoord te hebben moet u raadplegen uw systeembeheerder voordat u verdergaat.

4

Het script door het volgende te typen op de opdrachtregel:

./theScript.bin

U moet de periode en de backslashtekens die voorafgaan aan de scriptnaam zodat systeem kunt zoeken en uitvoeren van het script opnemen.

Tips & waarschuwingen

  • Afhankelijk van de Linux-distributie die u gebruikt, is het wellicht om rond te kijken om te vinden van de juiste alias om te openen van een terminalvenster. Vaak bevindt zich onder het 'Toepassingen' menu onder "Toebehoren" of "Systeemwerkset."
  • Om weer te geven van de modus de toegangsmachtigingen voor alle bestanden in een directory-type: ls -l
  • Hier ziet u drie sets van drie toegangsmachtigingen modus weergegeven aan de linkerzijde van elke bestandsnaam. De mogelijk machtigingen zijn: 'r' (leestoegang), 'w' (schrijftoegang), 'x' (uitvoerbaar bestand), '-' (geen machtiging is ingesteld).
  • Zorg dat het script dat u hebt gedownload afkomstig is van een vertrouwde website. Door het veranderen van de toegangsmachtigingen voor de modus en uitvoeren van het script, verlenen u het toegang tot bestanden en mappen in uw gebruikersmap. Als u het bestand hebt gewijzigd als de gebruiker van de lokale root gebruik sudo, vervolgens het script zal zelfs meer toegang hebben tot uw computer.