How to Clean Up het opstarten voor Windows XP

How to Clean Up het opstarten voor Windows XP


Wanneer u uw Windows XP-computer opstart, wordt het besturingssysteem kijkt om te zien of er programma's die zijn gemarkeerd om te laden bij het opstarten. De computer kan zijn gekomen om u met programma's die op deze manier geconfigureerd en als u andere programma's zelf hebt geïnstalleerd, zelfs meer programma's zo instellen dat zich automatisch laden. Elke bewerking laden kost tijd, en met een voldoende lading voor startup tasks, uw computer zal langer duren om te gaan.

Instructies

1

De opstartmap te wijzigen door het te zoeken in het menu Start, met de rechtermuisknop op het en kiezen voor "Explore." Verwijder alle programma's die u wilt uit deze map door met de rechtermuisknop op het en het kiezen van "Verwijderen". U kan niet schadelijk voor het systeem door het schrappen van om het even wat in deze map--de pictogrammen zijn alleen snelkoppelingen.

2

Controleer de systeemconfiguratie opties door te klikken op "Start", vervolgens "Run," dan "msconfig" in het resulterende dialoogvenster te typen en te klikken op 'OK'. Bekijk de lijst met programma's in de Systeemconfiguratie-editor Startlusje. Als u dat u zou willen voorkomen dat wordt geladen bij het opstarten ziet, klikt u op de check mark op de uiterst linkse zijde uit te schakelen.

3

Sluit alle geopende programma's en start de computer opnieuw op. Als u vindt dat één of meer programma's zijn weer in de map opstarten, open het programma en controleer de opties of voorkeuren om te zien als het is ingesteld op lopen bij het opstarten. Als zo, schakelt u het opstarten van het programma. Start opnieuw op en controleert u nogmaals.

4

Verwijderen en opnieuw installeren van het programma als een laatste redmiddel. Gebruik het Configuratiescherm "Toevoegen of wegnemen programma" routine om te zoeken en het gewraakte programma verwijderen. Opnieuw opstarten en vervolgens opnieuw installeren van het programma. Probeer deze stap alleen als u hebt de installatiebestand of schijf om het programma opnieuw te installeren.

Tips & waarschuwingen

  • Als u de remedies voorgesteld hier zonder geluk hebben doorlopen, kan het antwoord bevatten in het systeemregister. In dit geval kan de Systeemconfiguratie-editor (msconfig) registersleutels weergeven in de kolommen van de 'Locatie' van de gewraakte programma's. Als u vermoedt dat de problemen met het register, kunt u overwegen hulp van Windows-experts in plaats van te proberen zelf het register bewerken.
  • Bewerken van het register kan leiden tot problemen met Windows. Voordat u wijzigingen aanbrengt in het register, moet u een back-up van het register maken door te klikken op 'bestand' dan 'Export' en een back-up opslaan.