How to Change & Reset administratieve wachtwoorden op een opstartdiskette

Als u het wachtwoord om uw computer vergeten bent, zult u niet in staat om aan te melden of om toegang tot uw documenten en bestanden. Maar niet verliezen hoop. Oplossen van het probleem is gemakkelijk als u het wachtwoord naar een andere account kunt; u kunt instellen dat wachtwoorden op de computer van een account met beheerdersmachtigingen. Als u zich niet kunt aanmelden als beheerder, zijn er echter nog steeds manieren waarop u kunt inloggen op Windows en uw gegevens herstellen. Een van de eenvoudigste manieren is door het downloaden van een opstartdiskette voor wachtwoord herstel.

Instructies

1

Verplaatsen naar een andere computer met Internet toegang voor toegang tot de website-http://pogostick.net/~pnh/ntpasswd/.

2

Scroll naar beneden naar de link naar de bootable CD-image downloaden en klik op de link voor het downloaden van de nieuwste CD release. Dit zal een zipbestand downloaden.

3

Unzip het bestand en het .iso bestand branden op een CD. Gebruik een software die de afbeelding zal schrijven naar CD, niet een die gewoon het .iso dossier aan CD zal toevoegen. Nadat u brandwond naar de spiegelbeeld, moet uw CD verschillende bestanden, met inbegrip van "initrd.gz" en "vmlinuz" bevatten. Als uw CD alleen bevat de een die eindigen op .iso bestand, u hebt niet de bestanden correct gebrand.

4

Verwijder de CD uit de werkende computer en plaats deze in de computer waarvoor u wachtwoorden moet herstellen. Herstarten van die computer en het starten vanaf de CD. Afhankelijk van het type computer, moet u wellicht te gaan te installeren terwijl de computer wordt gestart om ervoor te zorgen dat deze wordt opgestart vanaf de CD.

5

Selecteer het stuurprogramma dat u laden wilt nadat de computer is gestart. De wanprestatie wagenmenner, waar Windows zich waarschijnlijk bevindt, zal worden tussen vierkante haken. Meestal moet u gewoon te drukken 1.

6

Selecteer het pad naar de folder van de registratie waar u zal zitten kundig voor de wachtwoorden wijzigen. De standaard zal worden haakjes; u moet zitten kundig voor druk op invoeren.

7

Selecteer het gedeelte van het register dat u laden wilt door op te drukken 1 opnieuw instellen van wachtwoorden.

8

Selecteer 1 voor het bewerken van wachtwoorden. U ziet een lijst met gebruikers voor wie u wachtwoorden kunt bewerken.

9

Kies een gebruiker met beheerderstoegang. Drukt u op enter om te kiezen van de standaard, die beheerder is.

10

Druk op 1 om het wachtwoord wissen. U moeten vervolgens zien te depĂȘche welk says, "Wachtwoord gewist!" Het wachtwoord voor de account die u hebt gekozen is nu leeg.

11

Pers! om te sluiten. Dit brengt u terug naar het hoofdmenu.

12

Druk op q om af te sluiten.

13

Selecteer y voor Ja wanneer u wordt gevraagd of u wilt de wijzigingen terugschrijven. De standaardkeuze hier is n voor Nee, dus u moet kiezen y voordat u druk op invoeren. Als u de wijzigingen niet opslaan, wordt het wachtwoord niet zal worden gewist en u zal niet zitten kundig voor aanmelden.

14

CD uitwerpen en herstart uw computer. U moet zitten kundig voor Meld u aan bij de beheerder-gebruiker het wachtwoord leeg laat.