How to Change Processor intensivering

How to Change Processor intensivering


Processor intensivering is een term voor het verhogen van de snelheid van de CPU-klokken, de volksmond bekend als "overklokken." De meest voorkomende manier van een processor overklokken is door het veranderen van de CPU multiplicatoren in het BIOS van het moederbord. Intensivering van de kloksnelheid van een processor maakt programma's sneller worden uitgevoerd op uw computer. Echter wil processor fabrikanten, zoals AMD of Intel niet u overklokken zodat ze de garantie van de processor als u de kloksnelheden.

Instructies

1

Macht op uw computer. Wachten op de Bootscherm te tonen; het is een scherm waarin alle onderdelen van uw computer in zwarte en witte letters/cijfers. Druk op "Verwijder" of "F1", afhankelijk van de fabrikant van de systeemkaart om toegang tot de BIOS, terwijl de Bootscherm wordt weergegeven. Als het scherm van de laars niet wordt weergegeven, drukt u op "Verwijderen" of "F1" elke seconde, meteen nadat u uw computer om in het BIOS inschakelen.

2

De "geavanceerde Chipset functies" in het hoofdmenu van het BIOS en druk op "Enter". Op de volgende pagina, vinden de tool "CPU Multiplier" en druk op "Enter" weer. Een scherm vraagt u te typen in een getal zal opduiken.

3

Kijk naar de huidige CPU multiplier op de pagina. Als u het intensiveren wilt, zul je om te gaan van een multiplier op een moment. In het scherm dat verschijnt, typt u in het volgende nummer achter de CPU multiplier. Bijvoorbeeld, als de CPU-multiplier op 4 was x wanneer u voor het eerst zag, typt u in "5" op het scherm.

4

Klik op "F10' om de wijzigingen toe te passen en herstart uw computer. Download en installeer Prime 95 (koppeling in bronnen). Prime 95 maximaliseert processorgebruik tot 100 procent, testen van de betrouwbaarheid ervan op de nieuwe klok-snelheid, die het draait bij. Herstart uw computer nogmaals zodat Prime 95 goed kan draaien.

5

Prime 95 openen en uitvoeren van de "marteling Test." Als de computer tijdens de test vastloopt, is de processor niet stabiel genoeg voor overklokken. Start uw computer opnieuw op, ga naar het BIOS en de multiplier CPU reset naar de vorige waarde.

6

Herstart uw computer en toegang tot het BIOS. Ga naar de CPU multiplier en wijzig de multiplier een stap hoger. Druk op F10, de computer opnieuw opstarten en uitvoeren van de foltertests in Prime 95. Doe dit totdat de computer tijdens de marteling Test afgesloten. Wanneer het doet, uw computer aanzet, toegang tot de BIOS en de multiplier van de CPU naar de laatste stabiele waarde terugkeren.

Tips & waarschuwingen

  • Als u gaat overstappen van de processor intensivering naar een hoger niveau, koop een betere koeling oplossing, zoals Waterkoeling of een high-end CPU fan. De enige reden dat het moederbord wordt afgesloten voor is dat de processor te warm bij hogere snelheden wordt en andere onderdelen op het moederbord kan beschadigen. Het kopen van een betere koeling oplossing kunt u aan de orde stellen van de hogere snelheden.
  • Het veranderen van de processor intensivering vides de garantie van de processor.