How to Change IMG SRC met JavaScript

How to Change IMG SRC met JavaScript


Als u liven omhoog uw webpagina met afbeeldingen die op de vlieg wilt veranderen, kunt u JavaScript voor het bewerken van de bron van een afbeelding, vervat in het "src" attribuut van de tag "img". Hoewel bijna elke actie kan worden gebruikt om te leiden tot de wijziging van een beeld src, deze tutorial zal laten zien hoe te koppelen van de verandering aan een knop op de pagina. Bijvoorbeeld, als je een grotere versie van een afbeelding in plaats van een miniatuur Toon wilde, zou kunnen u bieden een knop die het volledige beeld toont wanneer erop wordt geklikt.

Instructies

1

Open uw HTML-bestand in een teksteditor. Scroll naar beneden om te vinden van de afbeelding met de bron die u wilt wijzigen. In HTML-worden afbeeldingen gedefinieerd door de "< img >" tag; Als het beeld waarnaar wordt verwezen een bestand genaamd "picture_0.jpg" in dezelfde map als het HTML-document, de tag zou lezen zoiets als "< img src='picture_0.jpg" > ". Het kan ook andere kenmerken bevatten.

2

Net voor het kenmerk "src", een 'id' attribuut voor uw afbeelding toevoegen en noem deze "change_image." De afbeeldingstag moet nu lezen iets als "< img id = 'change_image' src='picture_0.jpg'> '; Als er andere kenmerken in de < img >-tag, zoals een "alt" of "title" attribuut, het kenmerk "id" eerst toevoegen.

3

Maak een nieuwe regel in het HTML-bestand, direct na de < img >-tag, een < span > tag koppelen aan de JavaScript 'onclick'-functie. Moet u het pad kent naar de nieuwe afbeelding; Als de afbeelding heet "picture_1.jpg" en zich in dezelfde map als de eerste afbeelding bevindt, wordt de code zou luiden:

< span stijl = "rand: 1px effen zwart" onclick="document.getElementById('changeimage').src = 'picture_1.jpg'" > afbeelding wijzigen < / span >

4

Sla het HTML-document en dubbelklik op het bestand om het te openen in uw webbrowser. Na de afbeelding ziet u een knop met het label "Afbeelding wijzigen." Klik op dit het bronbestand van de afbeelding wijzigen in de waarde die u hebt opgegeven in de 'onclick'-functie.

Tips & waarschuwingen

  • Ook kunt u de < img > de src-kenmerk wijzigen als onderdeel van een rollover-effect, zodat de afbeelding verandert wanneer de muis erboven beweegt. Om dit te doen, wijzigen de image-tag toe te voegen "onMouseOver="this.src='picture_1.jpg'"onMouseOut="this.src='picture_0.jpg'"" voor het kenmerk "src". Deze code zal laden "picture_1.jpg" wanneer het beeld is meer dan moused, en wisseling op weerom voor "picture_0.jpg" wanneer de muis het gebied verlaat.