How to Build een PC voor $100

How to Build een PC voor $100


Als personal computers meer geavanceerde worden, worden oudere onderdelen drastisch dalen in prijs. Een PC-liefhebber op zoek naar een uitdaging kan nu een computer toren bouwen voor $100. De computer zal kunnen uitvoeren van basisfuncties, zoals surfen op het web en tekstverwerkingsprogramma, maar zal verbruiken meer energie dan meer geavanceerde systemen.

Instructies

How to Build een PC voor $100

1

Zoek online gebruikte computerhardware (probeer www.freecycle.org) en op de computer delen beurzen, vlooienmarkten en garage verkoop. Computers die anderen willen gooien zijn een goudmijn. U kunt de onderdelen van de oogst en behoeden voor de PC verstopping van een stortplaats. Nieuwe goedkope onderdelen zullen moeilijk te vinden, zoals de meeste detailhandelaren niet voorraad verouderde hardware. Websites zoals newegg.com en tomshardware.com controleren.

2

Voor tekstverwerking en surfen op het web, moet u een processor, geklokt op ongeveer 500 MHz en RAM-geheugen (random access memory) van 256 MB. Dit moet voldoende zijn voor oudere versies van software programma's.

3How to Build een PC voor $100


Zoeken naar een tweedehands CRT-monitor. Dankzij de populariteit van LCD-monitoren wordt de tweedehands markt overspoeld met de eenmaal-standaard kathodestraalbuizen. U kunt zelfs vinden een goedkope CRT op een tweedehands winkel.

4

Voorkomen dat het betalen voor de Windows door het installeren van het besturingssysteem Linux Ubuntu-verdeeld. Bezoek ubuntu.com voor het downloaden van een gratis exemplaar of hebben van een schijf naar u gemaild. Ubuntu is een grafische opererende vergelijkbaar met Windows. U kunt surfen op het internet, het word-process en het bewerken van foto's. Programma's ontwikkeld voor Windows niet uitgevoerd, maar veel vergelijkbare programma's zijn op basis van Ubuntu.

5

PCMech.com beschikt over een uitgebreide gids op het bouwen van een computer. Alle onderdelen kunnen worden aangesloten door schroeven of stekkers; geen solderen is vereist.

Tips & waarschuwingen

  • Het kan zijn goedkoper en gemakkelijker te kopen van een reeds gebouwde low-end PC dan probeert u Build your own bouw.
  • Wanneer het winkelen voor gebruikte hardware, zoekt u een garantie dat het product toch functioneel is.