How to Build een Linux Super Computer

How to Build een Linux Super Computer


Elke geek en een nerd dromen bouwen een super computer op enig moment in zijn leven. Gelukkig, dat is meer mogelijk dan ooit tevoren dankzij Linux en Sony. Het is bewezen dat Sony's Playstation 3, met behulp van de functie "ander OS installeren" kan worden gebruikt voor het maken van een Linux-gebaseerde super computer; opgemerkt moet worden dat dit niet alleen theorie, is omdat het eigenlijk gebeurd met succes. Dit is dankzij de kracht van clustering verwerkingskracht, in feite het koppelen van de PS3's samen om de verwerking macht delen.

Instructies

Koppelen van de PS3's

1

Verschillende oudere, "fat" Playstation 3 systemen kopen. Uiteraard gaat het aantal systemen dat u moet afhangen van wat u precies plan te doen; bijvoorbeeld, kon Dr Guava Khanna van de University of Massachusetts cluster acht PS3's samen om onderzoek te verrichten in de astrofysica. De United States Air Force heeft ook verbonden 2.000 PS3's voor haar super computerbehoeften.

2

Downloaden en branden van het ISO-bestand van welke versies van Linux u zou graag uw supercomputer voor stormloop voort. Yellow Dog Linux en Fedora lijken te zijn populaire keuzen, maar er is geen reden die een andere distributie niet zou werken. Wees ervan bewust dat u moet de PPC versie van welk besturingssysteem u wilt gebruiken.

3

Opstarten van je PS3, plaatst Linux OS en navigeer naar ' systeem instellingen/opmaak Utility/formaat HD/Custom / "en selecteer de optie"installeren andere OS â € žaan. Volg de aanwijzingen op het scherm instructies en voltooi de installatie, die enige tijd duren kan, zoals u waarschijnlijk partitioneren en formatteren zult van uw harde schijf ook.

4

Link uw consoles samen met behulp van MPI (Message Passing Interface) of soortgelijke technologie. MPI wordt aanbevolen, omdat het is gratis en open-source. U gaat hebben om te zien de documentatie voor welke bijzondere tool die u voor specifieke installatie-instructies gebruikt, aangezien ze allemaal variëren. Zodra de installatie is voltooid, moet u een werkende super computer cluster gebaseerde.

5

Test uw nieuwe cluster super computer om te zien of alles correct opstart. Als dit niet het geval u wordt getoond een fout of meerdere fouten, die u kunt corrigeren. Vervolgens kunt u met behulp van de super computer.

Tips & waarschuwingen

  • Sony heeft onlangs de "Andere OS installeren" functie voor alle PS3 systemen via een firmware-update uitgeschakeld. De update is optioneel, dus zorg ervoor dat u niet doen; Als u al zijn er manieren om uw console resetten naar de fabrieksinstellingen. De PS3 Slims beschikken niet over de "Andere OS installeren"-functie en er is geen manier om die functie op hen.