How to Boot and Run Ubuntu vanaf een Flash Drive

Ubuntu Linux beschikt over een hulpprogramma voor het maken van een bootable USB-drive, zodat kunt u Ubuntu installeren op computers zonder optische stations, of een handige versie van Ubuntu installer. Het installatiepakket Ubuntu biedt een Live CD omgeving, waarmee u de operating systeem te gebruiken zonder te installeren op uw systeem. U kunt Ubuntu uitproberen met de opstartbare USB-stick om te zien of uw hardware compatibel is, of om te verkennen van het Ubuntu besturingssysteem.

Instructies

1

Ga naar ubuntu.com en klik op "Get Ubuntu." Klik op "Start downloaden." Klik op 'Download de Universal USB installer'. Wachten voor beide bestanden voor finish downloaden. De USB-stick in de computer plaatst. Dubbelklik op het downloadbestand voor Universal USB installer.

2

Klik "Run" en "Ik ga akkoord." Kies de Ubuntu-versie die u hebt gedownload van de drop-down lijst. Klik op "Bladeren" om te verwijzen van het programma naar het image-bestand van Ubuntu dat u gedownload. Selecteer de stationsletter voor uw USB duim toer. Klik op 'Maken'.

3

Start de computer opnieuw. Wanneer het installatiescherm Ubuntu wordt geladen, klik op "Probeer Ubuntu". De computer start het besturingssysteem vanaf uw USB-stick en kunt u het proberen zonder te wijzigen van alle bestanden op uw computer.