Hoeveel bestandsgeschiedenis kan worden getraceerd?

Uw bestandsgeschiedenis kan worden getraceerd als u het hebt verwijderd met uw besturingssysteem, en in sommige gevallen, zelfs als u uw hele harde schijf met behulp van een besturingssysteem standaard opmaakfuncties hebt geveegd. Echt uw om privacy te beschermen, moet u weten hoe harde schijven werk, en hoe te schrijven over individuele sectoren.

De werking van de harde schijf

De harde schijf is een mechanisch apparaat dat gegevens op een magnetische plaat worden opgeslagen. Wanneer u uw besturingssysteem gebruikt voor toegang tot een bestand op uw computer opgeslagen, een arm op de harde schijf over de plaat beweegt en leest de gegevens die daarin zijn opgeslagen. De plaat is onderverdeeld in sectoren, zodat alle bestanden komen met een specifieke groep van sectoren overeen. De harde schijf en het besturingssysteem communiceren niet rechtstreeks. In plaats daarvan, ze communiceren via een index dat het besturingssysteem onderhoudt.

Bijhouden

Een besturingssysteem alleen normaal gegevens kunt ophalen uit een harde schijf als het opgeslagen het daar zelf. Operating systemen onderhouden van een database die fungeert als een grote lijst voor elk bestand het heeft gemaakt of opgeslagen. Deze database is bekend als de 'master file table"in Windows. Wanneer u een bestand in Windows verwijdert, Windows van het bestand record stakingen van de MFT, maar niet noodzakelijkerwijs verwijder het bestand uit de harde schijf.

Forensische Software

Omdat het besturingssysteem is alleen het verwijderen van de verwijzing naar het bestand uit de index, kunt u de bestandsgeschiedenis en de bestanden zelf met de de forensische geneeskundesoftware bekijken. Dit type software interfaces met de harde schijf direct, het lezen van individuele sectoren. Omdat bestandsgeschiedenis zelf opgeslagen in een bestand, kan de software lezen als dat bestand nog op de vaste schijf bestaat. De enige manier om de gegevens op de harde schijf definitief te verwijderen is om op te slaan eroverheen met willekeurige gegevens. Zelfs dan, echter, kunnen sporen van de oorspronkelijke gegevens blijven.

Spyware

Misschien zelfs als u hebt uw bestandsgeschiedenis verwijderd door het invullen van de sectoren waarin het met willekeurige gegevens, de gegevens nog steeds toegankelijk voor anderen als uw systeem is geïnfecteerd met spyware vooraleer u did zo. Sommige spyware programma's uw toetsaanslagen, volgen van uw computeractiviteit, opnemen en vervolgens gegevens opslaan op uw vaste schijf in Logboeken. Het kan deze verborgen bestanden vervolgens uploaden naar de externe servers of harde schijven. Zodra dit gebeurt, zal geen niveau van verwijdering records van uw bestandsgeschiedenis vernietigen.