Hoe zoeken uit hoe veel vrije schijfruimte is op een Computer

Computers gebruiken een harde schijf met bergruimte voor het opslaan van gegevens die wordt gehouden op de computer. U zal willen weten hoeveel vrije schijfruimte hebt om het installeren van nieuwe programma's. Vrije schijfruimte ook zorgt ervoor dat uw computer soepel. Windows en Mac-besturingssystemen kunnen gebruikers de beschikbare ruimte op de vaste schijf van de computer weergeven door met de rechtermuisknop op het pictogram van het station en het bekijken van de eigenschappen van de harde schijf.

Instructies

Windows

1

Open de map "Mijn Computer" door te klikken op het pictogram op uw bureaublad. Als u nog geen een snelkoppeling op het bureaublad, open het menu "Start" en klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Mijn Computer".

2

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van uw harde schijf. In het algemeen, is de harde schijf station C: genoemd. Selecteer de optie "Eigenschappen" uit het drop-down menu.

3

Lees het cirkeldiagram en bijbehorende informatie om te bepalen hoeveel vrije schijfruimte heeft uw harde schijf. Windows-besturingssystemen gebruiken blauw om aan te geven hoeveel schijfruimte u gebruiken en paars verbeelden hoeveel ruimte er beschikbaar is.

Mac

4

Zoek het pictogram van de harde schijf op uw bureaublad. Dit station is meestal met een adellijke titel 'Macintosh HD'. Als de snelkoppeling niet op uw bureaublad, zoek de harde schijf uit de Mac's "Finder"-venster.

5

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram 'Macintosh HD'. Selecteer de optie "Get Info" van de harde schijf drop-down menu.

6

Van de computer harde schijf gegevens weergeven in het pop-upvenster. Het venster verschijnt de schijf totale schijfruimte, de gebruikte ruimte en de beschikbare ruimte.