Hoe zet ik een VMware aan Virtualbox

Hoe zet ik een VMware aan Virtualbox


VMWare biedt software voor gebruikers die willen uitvoeren van meerdere virtuele machines op een één hostcomputer. Door het creëren van virtuele machines, kan de gebruiker vele besturingssystemen op de hostcomputer testen in een veilige en geïsoleerde omgeving. Een gratis alternatief voor de producten die door VMWare is VirtualBox van Sun Microsystems. Naast het feit dat gratis, VirtualBox is open source en draait op alle Windows, Macintosh en Linux-computers. Gebruikers die willen overstappen van VMWare producten naar VirtualBox eerst moeten hun VMWare virtuele machine converteren naar een formaat dat compatibel is met VirtualBox.

Instructies

1

Download en installeer de versie van VirtualBox voor het besturingssysteem gebruikt uw hostcomputer. De software kan worden gedownload van de website van VirtualBox.

2

Zoek het afbeeldingsbestand van VMWare virtuele machine op de hostcomputer. Het bestand zal hebben de bestandsextensie van een .vdmk en moet zich bevinden in een map met de naam "Virtuele Machines."

3

Start VirtualBox en kies "Virtuele Media Manager" uit het menu "File". Wanneer het dialoogvenster Media Manager wordt geopend, klikt u op "Add". Navigeer naar de VMWare afbeelding eerder en klik op "Open".

4

Controleren om te zien als het afbeeldingsbestand correct is toegevoegd aan de lijst met afbeeldingen wordt weergegeven in de Virtual Media Manager. De grootte van het afbeeldingsbestand moet ongeveer hetzelfde als de VMWare spiegelbeeld vijl eerder gelegen. Klik op "OK" om te beginnen met de conversieproces. Maak een profiel voor de nieuwe VirtualBox virtuele machine en selecteer het geïmporteerde image-bestand voor de opslaglocatie.

5

Start de nieuwe VirtualBox machine om te controleren of de conversie correct is gedaan en de virtuele machine loopt goed.