Hoe zet ik een parallelle Printer op een USB-

Veel oudere printers verbinding maken met computers die gebruikmaken van parallelle poorten, maar de meeste nieuwere computers, met name laptops, gebrek aan zulke ports. Echter, nieuwe computers hebben USB-poorten en u kunt gemakkelijk en goedkoop converteren een parallelle printer voor USB-gebruik met een adapter. Als uw computer USB-poorten allemaal bezet zijn, kunt u een USB-hub om toe te voegen meer verbindingen kopen.

Instructies

Aanschaffen en installeren van een Parallel naar USB Adapter

1

Koop een parallel-naar-USB-adapter. NewEgg (zie verwijzingen) heeft een goede selectie van adapters en elk product heeft over het algemeen meerdere beoordelingen om te beslissen.

2

De parallelle poort-kabel aansluit op de juiste aansluiting op de printer. Sluit het USB-uiteinde van de adapter op uw computer, dan sluit de kabel van de adapter en de printer.

3

Installeer de printerstuurprogramma's. Windows detecteert de nieuwe verbinding en u gevraagd te installeren van stuurprogramma's. Als Windows niet kunt de chauffeurs zelf vinden, wordt u gevraagd een CD met de software te plaatsen. Als u geen CD hebt, ga naar de website van de fabrikant en zoeken op modelnummer van uw printer. Download en installeer de juiste software.

4

Klik op "Start" en ga naar "Printers" of "Printers en faxapparaten." Zorg ervoor dat uw nieuw geïnstalleerde printer weergegeven. Als dit niet het geval is, gaat u naar het ondersteuningsgedeelte van de website van de printerfabrikant van uw. Als het lijkt, een document openen en afdrukken van een testpagina om er zeker van zijn dat de printer werkt.

Tips & waarschuwingen

  • Veel adapters ondersteunen alleen printen functies. Doe wat onderzoek voordat u de parallel-naar-USB-kabel koopt. Als u wilt scannen wordt ondersteund of faxen functies, zorg ervoor dat de adapter die u koopt in staat om dit te doen is.