Hoe worden metatags gebruikt voor het bevorderen van toegankelijkheid & Search Engine Opimization?

Informatie-tags die u tussen de "< head > plaatst" en "< / head >" tags van HTML documenten staan bekend als meta-tags. Deze tags bevatten gegevens zoals de auteur van een pagina of de beschrijving. Ze helpen de zoekmachines bepalen hoe en waar uw website rang. Wanneer uw website goed gerangschikt is, bezoekers zoeken voor het soort inhoud die u maakt kunnen toegang tot uw site uit de zoekresultaten, uitbreiden van uw lezerspubliek of potentieel tekening in nieuwe klanten.

Beschrijving

De "description" metatag bestaat uit een of twee zinnen die beschrijven uw website. Deze markeringen bestaan uit 20 tot 25 woorden. Zoekmachines die ondersteuning bieden voor deze tags weergeven uw beschrijving onder de titel van uw site in zoekresultaten. De beschrijving bezoekers gebruiken om te bepalen als uw website interessant of handig. Als zij besluiten dat de website nuttig gebaseerd op deze beschrijving is, klik ze naar uw website. Een kort gedeelte van uw pagina-inhoud liever dan de beschrijving, zien soms zoekmachines, zoals Google, als gevolg van een automatisch proces dat rekening houdt met uw pagina inhoud, metagegevens en andere pagina's die verwijzen naar uw webpagina.

Titel

De title-tag kan uw bezoekers om te weten waar ze in hun browser. Zoekmachines gebruiken deze tag ook koppelingen weergeeft naar uw website in de zoekresultaten. De meta title-tag, die ook tussen de "< head > gaat" en "< / head >" tags in uw code biedt een extra, optionele titel voor de pagina. Bijvoorbeeld, als u een blog genaamd "Joe's Blog" uitvoert, mag u de titel meta-tag de secundaire titel "Archives" toevoegen aan pagina's die oudere berichten worden weergegeven. Hierdoor produceren meer relevante zoekresultaten aangezien zoekmachines deze titel in plaats van de titel van uw site, tonen als de twee verschillen en wanneer dat nodig is. Verder helpt het directe zoekers naar passende pagina's als de titel van uw site is niet noodzakelijkerwijs verband met de titel of de inhoud van de pagina houden. Alleen gebruik relevante titels en meta titels voor uw pagina's.

Robot

Sommige codes instrueren hoe de zoekmachine robots met uw site omgaan. Bijvoorbeeld, kunt u robots van een specifieke pagina te indexeren verbieden. Dit is handig, bijvoorbeeld als u een printer-vriendelijke versie van een pagina op uw website hebben, maar niet wilt dat deze wordt weergegeven in de zoekmachine resultaten. Zoekprogramma's indexeren dan gewoon de volledige pagina. Een andere robot meta tag optie is de mogelijkheid om crawling robots te volgen of te negeren van links op een bepaalde pagina te instrueren. Wanneer de robots koppelingen, index zij hen in de resultaten. In het geval van Google boost uw links de PageRank van de gelinkte pagina's. Een hogere PageRank helpt pagina's verschijnen hoger in Google rankings.

Trefwoorden

Terwijl vele mensen en tools die meta-tags maken nog steeds gebruik de trefwoordtags, wordt in de meeste grote zoekmachines nu deze tag negeren. U kunt meerdere trefwoorden--ongeveer tien--met metatags. Echter zoekmachines niet langer deze codes weergeven in de zoekresultaten opgenomen omdat mensen zoekwoorden gebruikt hebben om te manipuleren zoekmachine rankings. Zoekmachines kunnen de tags bekijken, maar ze direct bepalen niet hoe hoog uw website behoort. Niettemin, potentiƫle bezoekers nog steeds gebruik trefwoorden om meer te leren over uw website. Als u herkent dat trefwoorden minimale waarde voor search engine optimization bieden, maar nog steeds wil om ze te gebruiken om uw lezers te helpen, gebruik alleen relevante zoekwoorden te voorkomen van strafbaarstelling door zoekmachines.