Hoe worden Computers verbonden met het Internet?Terwijl miljoenen mensen surfen op het Internet dagelijks, weten weinigen van hen eigenlijk hoe het Internet echt werkt. Het Internet is een gedecentraliseerde computernetwerk waarmee servers en PC's wereldwijd met elkaar te communiceren. Hoewel er vele types van Internet-verbindingen, blijft de basisarchitectuur van het Internet altijd hetzelfde.

Architectuur van het Internet

Ingenieurs gebouwd de Internet rond een zeer eenvoudig idee. Terwijl de oudere typen netwerken vereist een centrale server die gemakkelijk kon worden afgesloten of gecontroleerd, heeft het Internet een gedecentraliseerde architectuur, zodat elke computer of server aangesloten om te "praten" met een andere computer op het netwerk. Informatie op het Internet volgt zelden hetzelfde pad. Bijvoorbeeld, als u verbinding met een Japanse website, worden uw verbinding kan een dag gerouteerd via Parijs, Lissabon en Moskou. Op een andere dag, routers uw verbinding via Los Angeles en Seoul, afhankelijk van verkeer op dat moment kunnen eigenlijk te doen toekomen.

Vanaf uw huis naar uw ISP

Uw Internet-serviceprovider (ISP) is uw toegangspoort tot het Internet. Voor de verbinding met uw Internet-provider, moet u een modem en een werkende internetverbinding. Uw computer verzendt gegevens naar de modem met behulp van een draadloze verbinding of een Ethernet-kabel. De gegevens worden vervolgens verwerkt door de modem en verzonden met uw Internetprovider via de telefoonlijn, de kabel van uw TV of zelfs een satelliet uplink.

Van uw Internetprovider met het Internet

Zodra uw gegevens uw ISP bereikt, de ISP zal vervolgens contact op met een van de vele routers die kunnen worden gevonden over de hele wereld. Deze router zal dan proberen te bepalen het beste pad voor uw gegevens te volgen volgens verkeer en afstand. Het is niet ongebruikelijk voor data te gaan door middel van zes of zeven routers als zij het aan een bestemming doorgeven.

Soorten internetverbindingen

In de jaren 1990 waren dial-up verbindingen de norm. Breedband internetverbindingen zoals kabel of ADSL zijn tegenwoordig gemeenschappelijker. Kabel Internet gebruikt u uw kabelmaatschappij regel verzenden en ontvangen van gegevens van het Internet. ADSL, en de snellere ADSL2 +, uw telefoonlijn gebruikt u verbinden met het Internet. Er bestaan andere typen verbindingen, zoals satellietverbindingen of T1-lijnen, veelal gebruikt in bedrijfsomgevingen.