Hoe Word 97-bestanden converteren naar PDF

Word 97 bestanden kunnen worden gemaakt met Microsoft Word of een open source tekstverwerking softwareprogramma. Als u wilt dat dit bestand wilt toevoegen aan een website of als u het document via e-mail voor beroepsdoeleinden verzendt, moet u wellicht de Word 97-bestand te converteren naar een PDF-bestand. U kunt een office-suite waarmee u een Word-bestand te converteren naar PDF gratis downloaden. U kunt ook Word 97 bestanden converteren naar PDF-bestanden met behulp van een online converter.

Instructies

Open Office

1

Download en installeer de office-suite Open Office.

2

De "OpenOffice.org Writer" software niet openen.

3

Klik op "Bestand" aan de bovenkant van het programma. Vervolgens kiest u "Open." Een venster zal verschijnen.

4

Zoek het Word 97-bestand dat u wilt converteren naar PDF. Wanneer u het bestand hebt gevonden, Markeer het, en selecteer "Open." Het Word 97-bestand wordt geopend in Office openen.

5

Klik nogmaals op "Bestand". Deze keer, echter, zal u de optie 'Exporteren als PDF'. Een venster wordt geopend.

6

Klik op de knop "Exporteren" in het venster. Een groter venster wordt geopend.

7

Typ een naam voor het zojuist gemaakte PDF-bestand in de bodem van dit venster. U kunt ook een map op uw computer die deze nieuwe PDF-bestand in het midden van het venster houden zal als u wenst te doen.

8

Klik op "Opslaan". Het Word 97-bestand zal worden geconverteerd naar een PDF en opgeslagen op de computer.

PDF Online

9

Ga naar de pagina converter op de PDF Online website.

10

Klik op de "Browse" knoop dichtbij de bovenkant van de pagina van de converter. Een venster wordt geopend. Zoek het Word 97-bestand dat u wilt converteren naar PDF. Markeer dit bestand en selecteer "Open."

11

Voer een naam voor de geconverteerde PDF-bestand in het vak "Stap 2". Typ uw e-mailadres in het vak 'Stap 3'. Het Word 97-bestand zal worden geĆ¼pload naar deze website en geconverteerd naar PDF. Een bericht weergegeven op de webpagina wanneer dit proces is voltooid.

12

Log in op uw e-mailaccount. Open de email van de PDF Online website. Het Word 97-bestand dat is geconverteerd naar PDF zal worden bevestigd in de e-mail. Klik op de koppeling voor dat bijlage om het geconverteerde bestand opslaan op uw computer.